Sofia Manning: ”For at blive en succes, skal du føle dig som én”

Kan du ændre dine tanker og følelser og komme til at føle dig – og blive – mere succesfuld? Ja, det kan du godt, lyder budskabet fra den anerkendte coach Sofia Manning. For det er som regel os selv, der spænder ben for vores karrieredrømme. Læs her, hvordan du kan gøre op med dine egne begrænsninger.

 

Lyt via Spotify
Lyt via Apple Podcasts


I podcasten Succesfuld? får du indsigt i de mekanismer, der stopper dig i at gå efter succes, og du får hjælp til at blive bevidst om, hvad succes er for dig. Sofia Manning præsenterer dig også for en konkret øvelse, der kan hjælpe dig med at bryde rammerne – og så får værten sin helt egen coachingsession, du måske kan lære noget af.

 

Af Lotte Refnov Podcast tilrettelagt og produceret af Pernille Brunse Foto Klaus Rudbæk

 

Er succes noget ydre, eller er det en indre følelse? Hvem er din succes vigtig for? Og hvordan arbejder du med dine mål?

Det er nogle af de spørgsmål, som vært og journalist Pernille Brunse stiller coach Sofia Manning i podcasten ’Succesfuld?’. Sofia Manning har i hele sit arbejdsliv brugt coaching som middel til at klarlægge klienters udfordringer og gennemføre forandringer i livet, så hvordan kan coaching hjælpe os til at blive eller føle os mere succesfulde?

”Coaching handler om at stille de rigtige spørgsmål. Gør man det, får du nemlig hjælp til at afklare, hvad der er en succes for dig, og hvad der eventuelt forhindrer dig i at gå efter det 100 procent", fortæller Sofia Manninf i podcasten og fortsætter:

”I coaching arbejdes der med at vende blikket indad og se, hvad du kan gøre med dine egne tanker og følelser. Samtalen bliver meget håndgribelig og målbar, og derved bliver resultatet også let at forstå og arbejde med.”

 

Bremseklods og kaos

Ofte er det nemlig inde i dig selv, du skal finde forhindringerne for, at du kan nå egne mål om at blive en succes og gå efter det, du drømmer om, mener Sofia Manning. Hun forklarer det som en manglende tro på dig selv. Som om du har sat et indre glasloft op, så du ikke kan se, hvad der er muligt, og derfor holder dig selv fast i en ramme, der er alt for lille i forhold til, hvad du rent faktisk kan.

 

”Det vil altid føles kaotisk at gå efter ens mål eller drøm – i en periode.”

Sofia Manning, coach

 

For det meste foregår mellem vores egne ører: Jeg er ikke klog nok, jeg kender ikke de rigtige mennesker, jeg ved ikke, hvor jeg skal starte, jeg har ikke tid, jeg skal vaske tøj … Langt de fleste har deres egen’undskyldning’ eller ’forklaring’ på, hvorfor de ikke er en succes eller på, hvorfor de ikke går efter at blive det. Samtidig kan vi også være så bange for det ukendte og for at falde igennem, at det nogle gange er lettest helt at lade være med at prøve.

”Det vil altid føles kaotisk at gå efter dine mål eller drømme – i en periode. For du skal jo genetablere dig selv i en ny form. Vi har brugt mange år på at blive den, vi er. Og når vi så slipper taget, så splittes delene lidt, og vi skal samles på ny. Og det er kaotisk. Derfor lader mange af os være,” forklarer Sofia Manning.

 

Begynd med dine mål

Den bedste start på en forandring er at sætte klare mål for, hvad det er, der gør projektet til en succes og får dig til at føle dig succesfuld, siger Sofia Manning:

”Du skal være helt klar over, hvad det er, du går efter. På den måde kan dit sind, dine tanker og historier meget bedre hjælpe dig. Hvis du kun går og siger, du vil noget halvt, så hjælper dit sind dig kun halvt.” 

 

”Gå bare et skridt – lyt ikke til de stemmer, der siger, du ikke kan. Når du går ét skridt, får du styrke til at tage ét til.”

Sofia Manning, coach

 

Og hvis det stadig halter med troen på dig selv, så del eventuelt dit mål op i delmål, og tag et skridt ad gangen, for på den måde at finde styrke til at tage det næste skridt og det næste. Det er Sofia Mannings erfaring, at har du først gjort målet konkret og sagt det højt, så er det som regel også muligt at nå det:

”Mål er tit ret realistiske, for du ønsker sjældent noget, der ikke er en mulighed.”

 

Andre podcasts i serien

 

 

knap - Bliv medlem

 

 

Kursus i kompetenceafklaring

At sætte ord på vores kompetencer kan være svært, da vi til daglig ofte tager dem for givet – vi er ikke bevidste om, hvad vi faktisk bidrager med. Kurset giver dig værktøjer til at italesætte dine kompetencer.

Workshop i kompetenceafklaring

Bliv bedre til at fortælle om dine kompetencer i jobsøgningsmaterialet og i mødet med dit netværk.

Gå til siden (Selv-)udvikling