Du vil kende reglerne for ferie og sygdom

Hvis du ikke har job efter uddannelsen og skal melde dig ledig på jobnet.dk, skal du være opmærksom på reglerne om ferie og sygdom.

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk fra den dag, hvor du har ret til dagpenge:

  • 1 dag efter du har fået din sidste karakter, hvis du har været studiemedlem i mindst et år
  • 1 måned + 1 dag efter du har fået din sidste karakter, hvis du melder dig ind som nyuddannet. 


Derudover gælder der særlige regler ved ferie og sygdom.

Ferie som nyuddannet

Måske planlægger du at holde en tiltrængt ferie, når du er færdig med din uddannelse. I det tilfælde skal du først melde dig ledig på jobnet.dk, når du er færdig med din ferie og klar til at søge job. Når du melder dig ledig på jobnet.dk, skal du nemlig stå til rådighed for arbejdsmarkedet og deltage i møder.


Melder du dig ledig på jobnet.dk, og så senere beslutter dig for at holde ferie, skal du melde din ferie til jobcentret.

Øverst på Mit AKA finder du en indgang til jobnet.dk, hvor du kan melde ferie. Når du klikker på Meld ferie, kan du læse om deadlines, du skal være opmærksom på og finde vejledning til, hvor på jobnet.dk, du melder ferie. 

 

Syg som nyuddannet

Er du så uheldig at være syg, når du afslutter din uddannelse, skal du ikke melde dig ledig på jobnet.dk, men kontakte dit jobcenter for at melde dig syg, så du kan få sygedagpenge.

Bliver du syg på den dag, hvor du har meldt dig ledig på jobnet.dk, skal du sygemelde dig på jobnet.dk. I det tilfælde kan du få dagpenge i de første 14 dage. Er du syg i længere tid, kan du få sygedagpenge fra kommunen.

I begge tilfælde er det fortsat vigtigt, at du skifter medlemsstatus fra studerende til nyuddannet senest 14 dage efter din sidste karakter.