Indmeldelse

Som medlem af Akademikernes A-kasse får du rådgivning tilpasset din branche og din situation.

Der er mange gode grunde til at være medlem af Akademikernes A-kasse. Vi er specialister i at få ledige akademikere i arbejde. Vi har karriererådgivere, der kender netop dit fagområde. Og så er vi blandt landets billigste a-kasser for akademikere. Vil du vide, hvilke fordele du har adgang til som medlem, kan du se alle medlemsfordelene her. 

Er du studerende, anbefaler vi, at du bliver gratis studiemedlem. Se fordelene ved at være studiemedlem.

Ønsker du at skifte fra en anden a-kasse til Akademikernes A-kasse, følger dine rettigheder (anciennitet) med ved overflytning. Det er vigtigt, at du ikke melder dig ud af din nuværende a-kasse først. Du skal i stedet søge om optagelse ved at udfylde indmeldelsesblanketten. Vi sørger for overflytningen fra din nuværende a-kasse. Læs hvordan du skifter a-kasse her

 

 

Din dagpengeret stiller dig bedre

Uden a-kasse, ingen dagpenge. Medlemskab af Akademikernes A-kasse er en forsikring mod at stå uden indtægt, hvis du skulle blive ledig. Som medlem er du nsom nyuddannet sikret dagpenge i minimum 1 år og som lønmodtager i op til 2 år. Det forudsætter dog, at du lever op til kravene for at modtage dagpenge.
Det svarer fuldstændig til princippet i et forsikringsselskab. Dagpengene får du uanset personlig formue, og hvad en eventuel ægtefælle eller samlever måtte tjene.

Studerende er gratis medlemmer

Med et gratis studiemedlemskab sikrer du dig ret til dagpenge fra dag ét efter afsluttet studie, hvis du skulle stå uden et job. Normalt skal du ellers vente en måned, men det slipper du for, hvis du har været studiemedlem i et år eller mere. Og så får du endda tilbud om en lang række kurser, workshops, arrangementer og ikke mindst hjælp til jobsøgningen, så du kan få et relevant studiejob.
Det gratis medlemskab forudsætter, at du er under 30 år. Sådan er loven. Er du over 30 og studerende, kan du overveje et deltidsmedlemskab. Det giver de samme rettigheder for studerende til stærkt nedsat pris.

Læs mere om studiemedlemskab.

Nyuddannede skal vælge mellem rettigheder

Skal du flytte medlemskab som nyuddannet, er det vigtigt, at du kender dine rettigheder i din nuværende a-kasse. Du skal nemlig vælge mellem dine nuværende rettigheder og rettigheder som nyuddannet. Du kan ikke senere fortryde dette valg.


Nyuddannet med rettigheder som nyuddannet

Hvis du vælger at blive overflyttet med dimittendrettigheder, vil du som nyuddannet medlem have ret til 1 års dagpenge, efter du har fået din sidste karakter.

  • Har du været medlem i mindst et år, kan du have ret til dagpenge allerede dagen efter du har modtaget din sidste karakter
  • Har du været medlem i mindre end et år, kan du have ret til dagpenge en måned efter du har modtaget din sidste karakter.

Det er dog vigtigt, at du har søgt om overflytning senest 14 dage efter den afsluttende karakter. Læs mere om 14-dagesfristen for nyuddannede. Du får udbetalt satsen for nyuddannede (dimittendsatsen).


Nyuddannet med nuværende rettigheder

Hvis du søger om overflytning med dine nuværende rettigheder, skal du søge om optagelse senest 4 uger efter, at du har afsluttet din uddannelse.

Du får samme ret til dagpenge hos Akademikernes A-kasse, som du har erhvervet i din nuværende a-kasse. Du opnår således ikke ret til dagpenge på baggrund af din status som nyuddannet. Du vil derfor kun kunne få dagpenge hos os, hvis du har ret til dagpenge i din nuværende a-kasse.

Er du i tvivl om, hvilken type overflytning der er bedst for dig, kan du kontakte din nuværende a-kasse.

Selvstændige kan også blive medlem

Er du selvstændig, har vi også tilbud til dig.

Læs mere om vores tilbud og dine muligheder for dagpenge, hvis du er eller har været selvstændig.

Er du lige kommet til Danmark fra udlandet?

Har du været omfattet af arbejdsløshedsforsikringen på Færøerne, i Schweiz eller i et andet EØS-land, umiddelbart inden du søger om optagelse i Akademikernes A-kasse, kan du overføre din anciennitet fra dette land.

Du skal have bopæl i Danmark på det tidspunkt, hvor du melder dig ind, og du skal melde dig ind inden 8 uger efter du har opsagt din arbejdsløshedsforsikring i det andet EØS-land. Læs også mere her om at vende hjem til Danmark.

Du er velkommen til at ringe til os, så hjælper vi dig godt i gang.

Med efterløn kan du holde tidligt fri

I Akademikernes A-kasse får du mulighed for at betale til efterløn, så du kan stoppe med at arbejde flere år inden, du har nået pensionsalderen.