Bliv gratis medlem

Se fordelene som studiemedlem og meld dig ind i dag. Det tager kun 2 minutter, og så er du sikret dagpenge, når du er færdiguddannet.

Fordele ved at blive gratis studiemedlem

Vil du gå glip af 14.557 kr.? Nej vel.  

Har du været medlem af a-kassen i mere end et år, før du afslutter dit studie, kan du få dagpenge fra dag ét, hvis du står uden job. Det er 14.557 kroner (2024) eller mere, som du går glip af, hvis du først melder dig ind senere. Se alle dagpengesatser her.

Giv dig selv et forspring med...

Online kurser

Som medlem har du adgang til en lang række online kurser, hvor du kan tilegne dig ny viden, når du har brug for det. Vi har blandt andre kurser i Excel, PowerPoint, Word, Photoshop, InDesign og præsentationsteknik.

Events

Du får også fri adgang til studie- og karriererelevante events, såvel som inspiration og værktøjer, du kan bruge til at finde et studiejob eller dit første job efter studiet.

Startup

Går du og overvejer, om iværksætteri og et liv som selvstændig er den rigtige vej for dig, kan du finde inspiration og vejledning i vores startup-univers.

Bliv matchet med studiejobs og få hjælp til jobsøgning

Find et relevant studiejob i vores 'JobMatch'. Her har du også alt ved hånden, du skal bruge for at skrive en god ansøgning og lave et skarpt CV.

Det er gratis mens du er studerende

Du kan være gratis medlem i op til 5 år og nyde godt af gratis medlemsfordele, så længe du er studerende og under 30 år gammel. 35.000 studerende er allerede medlemmer – bliv en del af fælleskabet. Se mere under betingelser - og er du over 30 år gælder andre betingelser.

Som nyuddannet kommer du hurtigt i job

Det er vores spidskompetence at sørge for, at du kommer hurtigt i job, efter du er færdig med din uddannelse. Vi har den laveste ledighed blandt nyuddannede af alle akademiske a-kasser.

Den foretrukne a-kasse for akademikere

Akademikernes A-kasse er med 285.000 medlemmer Danmarks største a-kasse og blandt de billigste, når du er færdiguddannet. 

Gode råd til din studiestart

Vi har spurgt en række studerende om, hvad deres bedste råd er til dig, der er ny studerende - både i forhold til trivsel, det faglige og det sociale i studielivet.


Se alle videoer med gode råd til studiestart her.

Hvis du har mindre end 2 måneder til du får din sidste karakter

Hvis du har mindre end to måneder tilbage af dit studie, og du endnu ikke er medlem af en a-kasse, er det smartest, at du melder dig ind, når du har modtaget din sidste karakter. Smartest fordi du så blot skal melde dig ind og undgår at skulle skifte medlemsstatus fra studiemedlem til nyuddannet. Du skal melde dig ind som nyuddannet senest 14 dage efter, du har fået din sidste karakter. Læs mere om at blive medlem som nyuddannet.

Hvis der er mellem 2 og 11 måneder til du får din sidste karakter

Hvis der er mellem 2 og 11 måneder tilbage af dit studie, kan du melde dig ind som gratis studiemedlem og få glæde af de fordele, vi tilbyder. Det er bl.a. kurser i jobsøgning, præsentationsteknik og selvtillid. Vi kan også hjælpe dig med at finde og søge et relevant studiejob, der allerede nu kan sætte gang i din karriere.

Vil du skifte til Akademikernes A-kasse? 

Er du medlem af en anden a-kasse, og gerne vil skifte til Akademikernes A-kasse, er det nemmere end du tror. Du skal blot melde dig ind. Du skal ikke melde dig ud af din nuværende a-kasse. Vi giver din a-kasse besked om din overflytning.

Din anciennitet – den tid, du har været medlem af en anden a-kasse – vil følge med dig over i Akademikernes A-kasse, så du ikke starter forfra. Det har betydning, fordi man ifølge lovgivningen skal have været medlem i et år, før man kan få ret til at modtage dagpenge.

Betingelser for gratis studiemedlemskab

Vi anbefaler, at du læse mere om betingelserne for et gratis studiemedlemskab. Der er relevant og vigtig information at hente angående din dagpengeret. 

A-kasse fordele studerende