(Selv-)udvikling

Nyeste indhold:Kunstig intelligens kan mindske bias i rekruttering - hvis det bliver brugt korrekt
Brugen af kunstig intelligens har potentialet til at mindske bias, når firmaer hyrer, mener forsker. Men bliver det ikke brugt korrekt, kan det også have den modsatte effekt.


Forsker: Brugen af AI-værktøjer til rekruttering kommer til at stige støt
Brugen af digitale værktøjer i rekrutteringsprocessen kommer til at blive mere og mere udbredt de kommende år, mener forsker. Akademikerliv har talt med to danske virksomheder, som på hver deres måde bruger teknologi til at tiltrække og finde potentielle kandidater. 

33-årige Nadiim oplever etnisk minoritetsstress på egen krop
En nyere undersøgelse viser, at såkaldt minoritetsstress er udbredt blandt minoritetsetniske danskere på arbejdsmarkedet. Foreningen bag undersøgelsen opfordrer danske virksomheder til at indse, at diskrimination og racisme er en del af hverdagen på arbejdspladsen. 

Akademisk sprog: Ikke for komplekst – ikke for simpelt
Der står ikke ”akademisk sprog” på skemaet første dag på universitetsuddannelsen, men formidling af fagligt indhold er en disciplin, du skal mestre som studerende. Men hvad vil det sige at skrive akademisk? Læs med her, og få tips til at blive fortrolig med genren.

Svend Brinkmann: ”Akademikere har gode forudsætninger for et meningsfuldt arbejdsliv”
Svend Brinkmann har en stor forkærlighed for at dykke ned i vores forhold til arbejde. Han har skabt et meningsfuldt arbejdsliv, og han håber, at flere kan få den følelse på arbejdet, for det er en livsarena med stor betydning.


Kvinde - sådan kommer du i gang med bestyrelsesarbejdet
Over halvdelen af alle danske bestyrelser består fortsat kun af mænd. Bortset fra for eksempel i børnenes daginstitutioner. Men ifølge Dansk Industri og en professionel bestyrelseskvinde er det vigtigt, at kvinderne indtræder i bestyrelser i erhvervslivet. Det kan være svært at komme gennem nåleøjet, men der er flere ting, man selv kan gøre.


Ligestilling starter i hjemmet
Øremærket barsel kan få stor betydning for arbejdsmarkedet og ligestillingen - både ved støvsugeren og til jobsamtalen, mener en økonom, og direktøren for Mødrehjælpen.

Er det sværere at være på barsel end på job? Tre fædre fortæller
Den øremærkede barselsordning trådte i kraft i august 2022 og de første kuld af fædre er klar til at fortælle om barselslivet og livet efter. Akademikerliv har talt med tre fædre om barslen og om at komme tilbage til job. Og om to forskellige slags savn: Savnet af familien og af arbejdslivet.

Studielivet kan give sociale udfordringer
Frederik Christensen er introvert og har som nyuddannet ingeniør gjort status over sin studietid – en tid, der har presset ham mere på det sociale end på det faglige. For hvordan får man venner og passer ind, hvis man ikke synes, rustur og fredagscafé er fedt.

Guide: Sådan siger du bedst muligt dit job op
Der er ingen grund til at smække med døren, når du siger op, selvom du har følt dig dårligt behandlet på arbejdspladsen. Det svækker nemlig muligheden for at få den vigtige reference med ud ad døren.

Stiger pulsen, når teknikken driller? Så oplever du måske technostress
Begrebet technostress er måske ikke bredt kendt, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke har oplevet det på egen krop.

Den klassiske jobansøgning kan være på vej i graven
Flere og flere virksomheder beder ikke længere om en ansøgning, for de ikke har tid til at læse den. Karriererådgiver opfordrer jobsøgere til at fokusere på at lave et skarpt CV.

Karriererådgiver: En god jobsamtale er ligesom en god date
Det gælder om at skabe en ligeværdig dialog mellem jobsøger og arbejdsgiver til det første personlige møde, siger karriererådgiver. Og så har akademikere et stort udviklingspotentiale på især ét punkt, som virksomhederne efterspørger.


Impostor-fænomen på studiet: Hvornår opdager de, at jeg er en dårlig studerende?
Her fortæller fire psykologer om, hvorfor fænomenet er udbredt blandt akademikere, og hvordan du kan håndtere det.

Velkommen til. Her er kaffemaskinen. Nu kan du godt levere.
At lande i et nyt job kræver mere end blot at få anvist, hvor kaffemaskinen står og få en adgangskode til den nye computer. For selvom fokus på ”den gode onboarding” generelt stiger, så er der stadig et stykke vej endnu, vurderer eksperter. Heldigvis kan du selv gøre noget.

Personlighedstest i ansættelsesprocessen: Træls tendens eller vigtigt værktøj?
Personlighedstest er blevet hverdagskost, når danske virksomheder hyrer. Bliv klogere på testtendensen her.


Flere internationale kolleger på vej – sådan hjælper du dem med at falde til
Internationale medarbejdere strømmer ind på det danske arbejdsmarked, hvilket ifølge eksperter er godt nyt for det danske samfund. Derfor er det som arbejdsplads og kollega vigtigt, at man gør sit bedste for at bidrage til deres trivsel.

Blind rekruttering begejstrer: Vi har fået adgang til meget mere talent
Blind rekruttering i ansættelsesprocessen vinder frem, og det er en metode, der kan være med til at sikre øget mangfoldighed på arbejdspladsen. Men det kræver også flere ressourcer.

”Hvis du er utilfreds med dit arbejde, skal du gøre noget ved det, hvis du kan”
Sebastian Lynggard aka Herlige Svend tog en stor beslutning, da han gjorde sin hobby til sit arbejde. I den nye sæson af podcasten 37 timer, fortæller han om de refleksioner, der gik forud og de tanker, han gør sig i dag.

Eksperter: Der mangler fokus på at komme retur efter barsel
Når barselsboblen brister, kommer mange nyudklækkede forældre tilbage til arbejdspladsen med søvnmangel og gylp på tøjet, og der er sjældent en køreplan for den gode tilbagevenden klar.

Studiejobbet er den bedste billet til at komme i job
Et studiejob kan give overskud i økonomien, pynte på CV’et og skubbe dig frem i jobkøen som nyuddannet. Men man skal finde den rette balance mellem studie og job, for ellers kan det blive en for stor belastning.

 

Karriererådgivere: Du behøver ikke at skifte job for at øge din markedsværdi
Arbejdsmarkedet har et helt andet tempo end tidligere, og det betyder blandt andet, at der i dag er meget bedre muligheder for at udvikle sig internt i en virksomhed. Det betyder også, at du ikke skal frygte for din ”markedsværdi”, bare fordi du har været i samme virksomhed i mange år, lyder det fra to karriererådgivere.

 

36-årige Benjamin har lige haft 10-års jubilæum: “Det har ikke holdt mine karrieremuligheder tilbage”
Så længe man udvikler sig, bliver udfordret og tilegner sig nye kompetencer, er der ikke noget, der taler imod at blive i samme virksomhed, mener Benjamin Dalgaard, der som 36-årig kun har en virksomhed på CV’et – og ser det som et plus.

 

Gamification kan stille unges sult efter feedback
Generation Z ønsker sig en arbejdskultur, hvor feedback og anerkendelse er en naturlig del af arbejdslivet, lyder det i en ny analyse som Akademikernes A-Kasse og konsulentfirmaet Bespoke Manyone står bag.

 

"AI kommer til at ændre alt"
I denne artikel vil du møde menneskelig intelligens, der vil hjælpe os til at forstå dens kunstige modpart.

 

Det skal være normalt at være anderledes på arbejdspladsen
Generation Z kommer snart myldrende ud på de danske arbejdspladser, og flere af dem har diagnoser og mentale udfordringer med i bagagen. En ny analyse fra Akademikernes A-kasse, tyder på, at de unge forventer, at både arbejdspladser og kollegaer kan rumme dem.

 

Mest læste:

Studerende og nyuddannede er under pres på flere fronter

Mere stress og dårligere trivsel blandt unge og studerende inden for de seneste år. Men du kan gøre noget for at mindske presset på dig selv.

Er du en quitter?

Flere og flere siger jobbet op for at forfølge nye drømme, for at vælge et arbejdsliv i overensstemmelse med egne værdier – eller fordi de har fået nok. Tendensen går under betegnelsen ‘The Big Quit’ og handler både om tilvalg og om fravalg. 

Som en fisk i vandet eller en fisk i sandet – hvad booster din arbejdsglæde?

Storrumskontor eller singleceller? Firedages arbejdsuge eller mulighed for hjemmearbejde? En tryg og velkendt arbejdsdag eller mulighed for udvikling? Der er stor forskel på, hvad der betyder noget for den enkelte af os.

Fremhævet:

“De ville have den glade Amina tilbage”

En langtidssygemelding behøver langt fra munde ud i en fyring. I Amina Ahmeds tilfælde betød hendes leders indstilling, at hun kunne vende tilbage i sit eget tempo som en stærkere og gladere medarbejder.

Læs Aminas historie og få 3 gode råd fra en erhvervspsykolog og forsker. 

Podcasts:

Rane Willerslev: “Dit selvværd afgør din succes”

Han er direktør for Nationalmuseet og tidligere forsker med en lang række forskningsartikler og bogudgivelser bag sig, men Rane Willerslev føler sig ikke succesfuld, når han tager alle parametre med i betragtningen. Hør Rane Willerslevs tanker om at finde balance i (arbejds-)livet.

Sofia Manning: ”For at blive en succes, skal du føle dig som én”

Kan du ændre dine tanker og følelser og komme til at føle dig – og blive – mere succesfuld? Ja, det kan du godt, lyder budskabet fra den anerkendte coach Sofia Manning. For det er som regel os selv, der spænder ben for vores karrieredrømme

Klummer

 

 

knap - Bliv medlem

 

 

 

 

 

Bliv klogere på fremtidens arbejdsmarked

Vi afholder løbende events, hvor du kan møde erhvervslivet, få inspiration til at tage det næste skridt i arbejdslivet eller høre om tendenser på arbejdsmarkedet.

Gå til forsiden af Akademikerliv