Du skal fra studieliv til arbejdsliv

Du står i overgangen mellem studieliv og arbejdsliv. Studiet er (snart) et afsluttet kapitel, og du skal videre i livet, men hvor skal du begynde? Få tips fra eksperter og tidligere nyuddannede her.

Få penge som nyuddannet

Har du styr på økonomien efter endt studie? Økonomisk tryghed skaber ro og giver plads til, at du kan fokusere på vigtigere ting, såsom at lande dit første job. Om du er medlem af en a-kasse eller ej kan have afgørende betydning for din økonomi som nyuddannet. Som a-kassemedlem kan du få udbetalt dagpenge, hvis du står uden job efter studiet.

Men hvad er det nu, forskellen er på a-kasse vs. fagforening og dagpenge vs. kontanthjælp?

Læs artiklen og få overblikket her.

HR’s bedste råd til dig, der er nyuddannet

Vi forstår, at overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan være udfordrende og fuld af usikkerhed. Derfor har vi snakket med HR og bedt dem give deres bedste råd til dig, der er nyuddannet og starter - eller allerede er startet - i dit første job. Bliv klogere på, hvilke forventninger der er til dig, og hvad du kan bidrage med som nyuddannet i dit første job efter studiet.

Se de gode råd fra EY, Erhvervsministeriet og Realdania her.

 

Fra nyuddannet til ny i job

Får et par gode råd med på vejen. Her kan du se en række gode råd fra tidligere studerende om skiftet fra studerende til første job. Vi har spurgt dem om, hvad de ville ønske, de havde vidst dengang.  

Se Tone, Jonas, Sylvester og Andreas' gode råd til dig her.

 

Sådan lander du dit første job

Statistisk set går en del nyuddanede ud i ledighed efter endt studie. Det er der flere forskellige grunde til, men der er råd at hente, og ting du selv kan gøre, for at stå stærkere i rækken af kandidater.

Læs artiklen: Sådan lander du dit første job.

 

Oversæt dine evner til noget, virksomhederne kan bruge

Som nyuddannet erhvervsantropolog havde Sofie brug for at oversætte sine evner til noget en arbejdsgiver kunne se en værdi i. Først da hun lærte dét, tog hendes karriere fart.

Læs Sofies rejse fra første job til drømmejob.

 

Frivilligt arbejde kan føre til dit første fuldtidsjob

Som udlænding manglede George både erfaring og netvæk. Han fik begge via sit engagement i frivilligt arbejde, hvilket førte til hans første fuldtidsjob efter endt studie.

Læs hvad George gjorde rigtig her.