Du skal fra studieliv til arbejdsliv

Tillykke med at du er færdig med dit studie. Vi har samlet de bedste kurser og gode råd til dig, der skal til at søge dit første job. Og når jobbet er landet, kan du tage kurser, der klæder dig på med grundlæggende kompetencer.

HR’s bedste råd til dig, der er nyuddannet

 

Se alle videoer med HR's bedste råd til nyudannede

Sæt ord på dine kompetencer

Når man kommer direkte fra et studie, kan det være svært at sætte ord på det man kan. 

Online kurset og den valgfrie workshop Stil skarpt på dine kompetencer kan hjælpe dig med at blive bevidst om og italesætte det du kan.

På kurset får du hjælp til at oversætte dine akademiske kompetencer til et sprog, som en potentiel arbejdsgiver kan forstå. 

Log ind og find online kurset Stil skarpt på dine kompetencer

Der er link til workshoppen af samme navn i kurset.

Gode råd til CV, ansøgning og samtale

Et overskueligt CV og en solid ansøgning er dine bedste redskaber, når du søger opslåede stillinger. 

Via Mit AKA kan du få adgang til et værktøj, der kan sammensætte dit CV og ansøging, så det er skræddersyet det job du søger.

Og vi stiller en AI-ansøgningsassistent til rådighed, som kan lave første udkast af din ansøgning - du skal blot fodre assistenten med stillingsopslaget og sætte ord på de kompetencer, du gerne vil fremhæve hos dig selv. 

Gå til siden med link til de forskellige værktøjer på Mit AKA

Og når du så er kommet igennem nåleøjet og er inviteret til samtale, kan du få gode råd fra en karriererådgiver i artiklen En god jobsamtale er ligesom en god date. 

Læs artiklen En god jobsamtale er ligesom en god date 

Til dig, der skal starte i dit første job

Vi har spurgt vores medlemmer om dengang, de var nyuddannede og stod i skiftet fra at være studerende til at være i job. De fortæller om, hvad de ville ønske, de havde vidst dengang.

Se deres gode råd til når du som nyuddannet starter i dit første job

Bliv klædt på med online kurser

Du kan blive klædt på i mange af de grundlæggende redskaber, du kan have brug for i et akademisk job, med vores online kurser i for eksempel excel, InDesign og Canva. 

Gå til vores  online kurser via Mit AKA

Skal du forhandle løn?

Hvis du har fået dit først job og skal forhandle løn, skal du kontakte din fagforening. Din fagforening har også oversigter over hvad lønniveauet er for din faggruppe på deres hjemmeside.

Find listen over fagforeninger

Få dagpenge som nyuddannet

Som medlem af en a-kasse kan du få udbetalt dagpenge, hvis du står uden job efter studiet - eller hvis der er et par måneder til at du skal starte i dit nye job.

Økonomisk tryghed skaber ro og giver plads til, at du kan fokusere på vigtigere ting, såsom at lande dit første job. Om du er medlem af en a-kasse eller ej kan have afgørende betydning for din økonomi som nyuddannet. 

Læs om dagpenge og hvordan du søger

Og hvad er det nu, forskellen er på a-kasse vs. fagforening og dagpenge vs. kontanthjælp?

Læs artiklen om forskellen på a-kasse, fagforening og dagpenge og kontanthjælp