Du vil kende reglerne for jobsøgning og din joblog

Med en korrekt opdateret joblog viser du, at du er aktiv jobsøgende og dermed har ret til dagpenge.

Det er vigtigt, at du opfylder kravene til jobsøgning, mens du er ledig. Er du fuldtidsforsikret, skal du aktivt søge job på fuld tid. Er du deltidsforsikret, skal du søge job minimum 30 timer om ugen.

Du skal søge seriøst og realistisk – det vil sige, alle job som du kan varetage. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med job indenfor dit faglige områder, der matcher dine kompetencer og erfaringer, skal du udvide din søgning fagligt og geografisk. 

Vores krav til din jobsøgning:

  • Du skal som minimum søge 1-2 job om ugen, så du har søgt mindst 6 job, når du ser 4 uger tilbage
  • Det skal være job i Danmark
  • Mindst 3 ud af 6 job skal være på fuldtid
  • Efter 3 måneders ledighed skal mindst 3 ud af 6 søgte job være opslåede stillinger.

Opdatér din joblog på jobnet.dk

Du skal mindst en gang om ugen registrere alle søgte job i Jobloggen på jobnet.dk. På den måde sikrer du dig fortsat at få dagpenge. Hvis du ikke får opdateret Jobloggen, får du en påmindelse fra os.

Vær opmærksom på, at du får dagpenge på helligdage, som falder på hverdage. Derfor skal du også være aktiv jobsøgende på helligdage, medmindre du har meldt ferie på jobnet.dk.

Derudover skal du - også i Jobloggen - mindst hver 4. uge uploade et eksempel på en ansøgning og et CV, som du har sendt.

Det her tæller som en jobsøgning

Du kan søge job på mange måder, men det er ikke alle, der gælder som jobsøgning i Jobloggen. Det her gælder som jobsøgning:

  • Ansøgning til opslået stilling
  • Uopfordret ansøgning
  • Netværk med eller kontaktet af en person med ansættelseskompetence.

 

Vores vurdering af din jobsøgning er en individuel evaluering, når vi har samtaler med dig.

I vores jobsøgningsunivers kan du få input til, hvordan du opbygger dit CV og din ansøgning, hvordan du kan strukturere din jobsøgning, og hvad der er vigtigt at huske, når du skal til jobsamtale.

Jobsøgning, hvis du snart starter i job

Hvis du har indgået en aftale om, at du begynder i ordinært job på fuldtid inden for de næste 6 uger, kan du blive omfattet af reglerne om Fritagelse fra jobsøgning og møder.

Læs mere om overgangen fra ledig til job og jobsøgningskrav, når du er på vej i job