Din dato for afslutning af uddannelse

Det er vigtigt, at du giver os besked, hvis datoen for afslutningen af din uddannelse ændrer sig. På den måde undgår du at få en regning for medlemskabet, så længe du er studerende.

Når du melder dig ind som studiemedlem, skriver du en forventet afslutningsdato for dit studie. Den kan selvfølgelig ændre sig, så når du nærmer dig afslutningen, er det vigtigt, at du giver os besked om den præcise dato. Det er nemlig fra den dato, at du kan få ret til dagpenge og også skal til at betale for medlemskabet. Du oplyser os om den præcise dato, når du skifter status fra studiemedlem til nyuddannet.

Du skal også skifte status, hvis du er færdig som bachelor og fortsætter på en overbygning

Bliver du færdig som bachelor, men fortsætter på en overbygning, skal du også skifte status fra studiemedlem til nyuddannet. På blanketten kan du angive, at du skal læse en overbygning.

Når du har skiftet status til nyuddannet, sørger vi for, at dit gratis studiemedlemskab fortsætter på din overbygning.

Læs mere om fordelene ved at skifte status som bachelor.

Forlæng dit gratis studiemedlemskab, hvis du udskyder din uddannelse med mere end 1 måned

Hvis du udskyder afslutningen af din uddannelse med mere end 1 måned, skal du forlænge dit gratis studiemedlemskab. Det gør du ved at ufylde blanketten Forlængelse af gratis studiemedlemskab på Mit AKA, hvor du skriver din nye forventede afslutningsdato.

På den måde har vi opdaterede oplysninger om din uddannelse, og du undgår at få et indbetalingskort med opkrævning af kontingent for medlemskab, mens du stadig er studerende.

Se i denne video, hvordan du forlænger dit gratis studiemedlemskab:

Hvis du er over 30 år og udskyder uddannelsen

Er du over 30 år, kan du ifølge loven ikke være gratis studiemedlem. I det tilfælde, hvor du udskyder afslutningen af din uddannelse skal du i stedet udfylde blanketten Forlængelse af betalende studiemedlemskab på Mit AKA.

Det er stadig en fordel for dig at være studiemedlem, når du er over 30 år. Det sikrer dig fortsat at kunne få dagpenge fra første dag efter, du har modtaget din sidste karakter.