Du vil starte virksomhed

Vil du være selvstændig, kan du søge om supplerende dagpenge samtidig med, at du driver din virksomhed

Overvejer du at starte din egen virksomhed, mens du modtager dagpenge, har du mulighed for at søge om supplerende dagpenge, såfremt du fortsat kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet på fuld tid. Det betyder, at du skal kunne overtage et ordinært arbejde på fuld tid uden varsel.

Du skal modregnes i dine dagpenge for alle de timer, du bruger i din virksomhed. Til gengæld vil du ikke blive modregnet for virksomhedens indtægter. Tjener du penge i din virksomhed, vil disse indtægter kunne anvendes til at optjene en ny dagpengeret på et senere tidspunkt. Det indebærer, at virksomhedens indkomstår er gået, og der foreligger en endelig årsopgørelse fra SKAT.

Du er velkommen til at tage en snak med os, inden du tager beslutningen om at blive selvstændig. Vi kan vejlede dig i reglerne om, hvornår og hvordan du evt. kan modtage dagpenge. Se også de forskellige definitioner på selvstændig virksomhed.

Når du starter virksomhed

Når du har besluttet dig for at tage springet og starte op som selvstændig, skal du:

  • give os besked om, at du nu er selvstændig 
  • sende en ansøgning til os på din selvbetjening

 

Læs mere om reglerne om selvstændig bibeskæftigelse under Du vil have dagpenge som bi-beskæftiget.

Det er en fordel for dig at starte virksomheden op den 1. i en måned. Du bruger nemlig af din ret til supplerende dagpenge i hele den måned, hvor du starter virksomheden op. 

Er du i tvivl om, hvordan du tager næste skridt med din virksomhed, er dit regionale erhvervshus et godt sted at begynde. Du kan finde det herunder.

 

Erhvervshuse:

 

Desuden kan du finde meget relevant info på virksomhedsguiden.dk.

Bliv en del af vores iværksætterfællesskab

Vi har forskellige tilbud til dig, der vil starte virksomhed eller allerede har gjort det. Blandt vores startup-tilbud kan du finde hjælp til alt lige fra den indledende afklaringsfase, hvor du finder ud af om livet som selvstændig er noget for dig, til udviklingen af din forretning, så du kan leve af den. Du kan læse mere om de forskellige startup-tilbud her.