Sporskifte: “Lige indtil chefen prikkede mig på skulderen...”

Da Hanne Blume læste jura, var det for at arbejde inden for konkurrenceret. Og hun var da også på rette vej, indtil en chef mere end antydede, at hendes kompetencer ville komme meget bedre i spil i en helt anden stilling. I podcasten ’Succesfuld?’ fortæller Hanne Blume om at skifte karriereretning og om, hvordan du selv kan finde ud af, hvad du er god til.

 

Lyt via Apple Podcasts
Lyt via Spotify


Få alle HR-direktør Hanne Blumes bedste råd til, hvordan du kan blive skarp på dine kompetencer og arbejde aktivt med at udvikle dig igennem hele dit arbejdsliv. Hør også, hvordan personlighedstests kan hjælpe dig med at identificere dine styrker, svagheder og muligheder.

 

Af Lotte Refnov Podcast tilrettelagt og produceret af Pernille Brunse Foto Klaus Rudbæk

 

”Jeg læste jura og økonomi på Handelshøjskolen. Det var min store interesse, så jeg havde også ambitionen om at gå på universitet og tage en cand.jur. Jeg synes, jeg var landet på rette hylde. Lige indtil chefen prikkede mig på skulderen,” begynder Hanne Blume sin historie om at få hjælp til at finde ind til kernen af dét, hun er allerbedst til i podcasten ”Succesfuld?”.

En dag kaldte Hanne Blumes chef, den tidligere DONG-direktør, Anders Eldrup, hende ind til et møde. Han havde spottet hendes interesse for mennesker og for organisationen samt ilden i hendes øjne, når talen faldt på de emner, og var overbevist om, at hun skulle gå HR-vejen – og han ville hjælpe hende. Så han udnævnte hende til HR-direktør i DONG Energy, som siden blev til Ørsted. I dag er Hanne Blume HR-direktør i Dovista, der blandt andet producerer Rationel- og Velfac-vinduer, og har altså mange års HR-erfaring bag sig.

 

”Det vigtigste er, at du interesserer dig for dig selv og for din karriere”

Hanne Blume, HR-direktør i Dovista

 

Som Hanne Blume selv konstaterer, når snakken falder på historien:

”Hvis der er noget, der er svært at planlægge, så er det karriere, og her var der noget, nogen så klarere, end jeg selv gjorde.”

Lige præcis dét, er omdrejningspunktet for, at Hanne Blume mener, at langt de fleste vil få meget ud af at arbejde aktivt, åbent og løbende med deres karriere – herunder med at finde ind til kernen af det, de er gode til, og udnytte det til deres fordel.

 

Succes, status og næste skridt

Hvert år gør Hanne Blume status og fejrer både små og store sejre – for det er vigtigt at klappe sig selv på skulderen, når man er en succes og at kaste et blik mod det kommende år, synes hun. Og hendes karriere, mål og drømme ændrer sig stadig. Derfor er hun en stor fortaler for, at vi alle skal blive ved med at være nysgerrige på os selv og vores arbejdsliv – og åbne over for at tage springet til jobs, der ikke ligger lige for i forhold til vores uddannelsesmæssige baggrund: 

”Det at være akademiker åbner virkelig mange døre, når jeg tænker på, hvor mange, der ligesom jeg har læst jura, men laver noget helt andet eller tredje i forhold til, hvad de havde forestillet sig,” fortæller Hanne Blume og kommer med en opfordring:

”Det vigtigste er, at du interesserer dig for dig selv og for din karriere. Det bringer dig rigtig, rigtig langt.”

Andre podcasts i serien

 

 

knap - Bliv medlem

 

 

Kursus i kompetencafklaring

At sætte ord på vores kompetencer kan være svært, da vi til daglig ofte tager dem for givet – vi er ikke bevidste om, hvad vi faktisk bidrager med. Kurset giver dig værktøjer til at italesætte dine kompetencer.

Workshop i kompetenceafklaring

Bliv bedre til at fortælle om dine kompetencer i jobsøgningsmaterialet og i mødet med dit netværk.

Gå til siden (Selv-)udvikling