37 timer - podcasts om vores arbejdsliv

 

Abdel Aziz Mahmoud har prøvet det på egen krop. Arbejdet flød ud over de 37 timer – og det gør det nogle gange stadigvæk. Det påvirker hans mentale helbred og har tidligere resulteret i angstanfald og en sygemelding. Derfor undersøger han i denne podcastserie, hvordan vi har det i vores arbejdsliv ved at invitere en række kendte danskere og nogle af vores medlemmer ind til en snak om alle de emner, der kan gnave i nattesøvnen og forhindre os fra at folde os helt ud. For det er vigtigt, hvordan vi bruger vores arbejdstid, når den nu fylder så mange af vores vågne timer.

Emma Holten: "Jeg havde arbejdet mindre i mine 20'ere, hvis jeg vidste det, jeg ved i dag"

Emma Holten er overbevist om, at de fleste danskere arbejder mindre om 10 år, end de gør i dag. Hun er feministisk aktivist, og hun mener, at vi i de her år har en omsorgskrise på det danske arbejdsmarked. Hun beskæftiger sig med feministisk økonomi og har selv arbejdet for meget, og følt at hun var mere værd, hvis hun var vigtig i sit arbejdsliv. Lyt til hele samtalen mellem Emma Holten og Abdel Aziz Mahmoud i episoden, hvor Emma Holten også giver sit bud på, hvordan vi bør værdisætte omsorg og fritid.

Lyt til podcasten med Emma Holten her

Michael Christiansen: "Jeg tænkte, jeg kom bagerst i køen på grund af min alder"

Gennem sin lange karriere har Michael Christiansen været arbejdsom og ambitiøs. Derfor forventede han ikke at stå arbejdsløs som 55-årig, men nogle gange vælger man ikke selv, hvornår man skal skifte job. Så da virksomheden Michael Christiansen arbejdede i lukkede, ramte det ham hårdt. Han følte, at hans alder arbejdede imod ham, da han skulle finde et nyt job. Hvilket slet ikke stemte overens med, hvordan han selv havde det. For Michael Christiansen mener faktisk, at han har kæmpe værdi for en arbejdsplads - også i dag i en alder af 60 år.

Lyt til podcasten med Michael Christiansen her

Thomas Gommesen: ”Jeg blev en dårligere udgave af mig selv i mit gamle job”

Thomas havde et prestigefyldt marketingjob, men han følte, at hans arbejdsliv gik med at flytte tal fra en kolonne til en anden, og han havde svært ved at finde mening i sit arbejdsliv. 

I dette afsnit af 37 timer taler vært Abdel Aziz Mahmoud med sin gæst Thomas Gommesen om ikke bare at skifte arbejdsplads, men at skifte til en helt anden branche, for at finde mening og arbejdsglæde.

Overvejer du selv at sige op? Læs mere her

Lyt til podcasten med Thomas Gommesen her

Caspar Eric: "Mange handicappede på arbejdsmarkedets problem er jo, at de ikke engang når hen til jobsamtalen."

Caspar Eric har en krop, der ser anderledes ud. Derfor møder han tit fordomme, de steder han kommer. Det kan f.eks. være til en jobsamtale, hvor de ser, at han halter, og derfor tror, at han også er kognitivt udfordret. Men det er han ikke. Han har cerebral parese, og det har været med til at styre, hvordan han har indrettet sit arbejdsliv som digter. For som med så meget andet i ens liv, så lærer man som handicappet at begære det, man kan få.

Det kan du høre Caspar Eric og vært Abdel Aziz Mahmoud tale om i denne uges episode.

Lyt til podcasten med Caspar Eric her

Ane Cortzen: "Jeg lavede ikke andet end at brokke mig, og det gad jeg simpelthen ikke."

En dag opdagede Ane Cortzen, at hun var blevet den medarbejder, der sad og brokkede sig til sine kolleger i frokostpausen. Hvordan var det kommet dertil?

Abdel Aziz Mahmoud får i denne episode besøg af tv-vært Ane Cortzen til en snak om at føle sig bundet på hænder og fødder i en ellers prestigefuldt fastansættelse på DR, og så tage konsekvensen for at finde tryghed i at være sin egen chef.

Lyt til podcasten med Ane Cortzen her

Helle Thorning-Schmidt: "Jeg dansede på bordene, da jeg var statsminister, jeg lagde det bare ikke op nogen steder"

Helle Thorning-Schmidt mener, at arbejdet bliver sjovere, hvis vi får lov at tage hele vores personlighed med på job. Lyt med i denne episode hvor Helle Thorning-Schmidt besøger vært Abdel Aziz Mahmoud i studiet til en snak om diversitet og personlighed på arbejdspladsen.

Helle Thorning-Schmidt sad fire år som Danmarks statsminister, og i den periode lagde hun bånd på dele af sit udtryk - men aldrig på sin personlighed. Dog fik danskerne ikke altid lov at se hele Helle Thorning-Schmidt. Det gør vi i højere grad i dag, hvor hun kan kombinere det sjove med det seriøse i sit virke som bestyrelseskvinde, forfatter og foredragsholder.

Lyt til podcasten med Helle Thorning-Schmidt her

Sebastian Lynggaard: "Jeg gjorde tingene halvt begge steder"

Sebastian Lynggaard troede, at hans liv skulle til at begynde, da han startede i sit første voksenjob. I stedet følte han sig hurtigt snydt. Han følte, at han lagde bånd på dele af sig selv, indtil han under en sygemelding lå derhjemme og måtte se utilfredsheden i øjnene. Det kom der meme-profilen Herlige Svend ud af.

I denne episode af 37 timer taler han med vært Abdel Aziz Mahmoud om at gå fra skuffelsen ved et skærmbundet kontorjob til at sige op for at blive fuldtids meme-mager og forfatter.

Lyt til podcasten med Sebastian Lynggaard her

Amalie: "Jeg følte mig som en meget lille brik i et meget stort spil"

Amalie står midt i sit livs krise. Derfor er det her en sårbar episode, hvor Abdel Aziz Mahmoud taler med Amalie, der i dag er sygemeldt med stress, efter hun som nyuddannet molekylær biolog landede et prestigefyldt drømmejob. Drømmen brast, da Amalie en dag brød sammen på kontoret efter i længere tid at have følt sig utilstrækkelig og overflødig.

Lyt til podcasten med Amalie her

Sæson 1 af podcasten 37 timer:

Ledighed og identitet - med journalist og radiovært Tony Scott og Louise Lorentzen, komiker, freelancejurist og skribent

Vores arbejde kan sige meget om, hvem vi er, og det kan (ofte) udgøre en stor del af vores identitet. Derfor kan det gøre ekstra ondt, når vi mister det. Dette afsnit af ’37 timer’ handler om ledighed og identitet.

Lyt til podcasten med Tony Scott og Louise Lorentzen her

Mentalt helbred - med studievært Mette Cornelius og læge og forfatter, Katharina Sandström

Læge Katharina Sandström arbejdede i mange år med stressramte patienter. På trods af sin faglighed ignorerede hun selv de råd, hun gav til andre. I dette afsnit af ’37 timer’ taler Abdel Aziz Mahmoud med sportsjournalist og tv-vært Mette Cornelius og læge og forfatter Katharina Sandström om mental sundhed.

Lyt til podcasten med Mette Cornelius og Katharina Sandström her

Ledelse gjort rigtigt og forkert - med ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, og "Martin", ansat i en større offentlig virksomhed

Ledelse har stor betydning for de valg, vi træffer i vores arbejdsliv. Abdel Aziz Mahmoud taler i denne episode med Margrethe Vestager og medlem af Akademikernes A-kasse, "Martin", om deres forskellige erfaringer med at lede og at blive ledt.

Lyt til podcasten med Margrethe Vestager her

Fastbrændthed - med skuespiller Anders Juul og tidligere embedsmand Anne Sigsgaard

Hvordan føles det at være brændt fast i sit arbejde? Er det en følelse af konstant mathed, eller kommer det til udtryk som en manglende spænding – eller måske begge dele?

Det kan du blive klogere på i dette afsnit af '37 timer' med Abdel Aziz Mahmoud.

Lyt til podcasten med skuespiller Anders Juul og Anne Sigsgaard her

Gå til forsiden af Akademikerliv

Ikke medlem endnu?

Få økonomisk tryghed, karrieresparring i arbejdslivets overgange og adgang til et stort udvalg af events, workshops og kurser.