Nu bliver det mere enkelt at være ledig

Der bliver mere tid til jobsøgning, når ledige nu kun skal til møder hos os de første tre måneder i stedet for også at møde op hos jobcentret. 

 

Hvis du bliver ledig, kan du nu i højere grad selv bestemme over dit jobsøgningsforløb i Akademikernes A-kasse og selv vælge de tilbud, der giver mening for dig.

Fra den 1. januar 2024 gælder der nye regler, som giver ledige en start, der er mere ligetil. Hvor man før skulle til møder i både jobcentret og hos os, skal man nu udelukkende til møder hos os de første tre måneder af ledighedsperioden.

For ledige medlemmer betyder det, at der bliver mere tid til at fokusere på jobsøgningen. Man kan i højere grad selv bestemme over sit jobsøgningsforløb i Akademikernes A-kasse og selv vælge de tilbud, man foretrækker.

Det første møde er altid fysisk, men de næste møder kan man selv sammensætte efter behov. Der er mulighed for at booke møder, hvor man kan netværke med andre ledige, og der er også mulighed for at få 1:1-møder enten personligt, digitalt eller over telefonen.

Vi hjælper dig stærkt videre

Hvis du bliver ledig og ikke lander et job i løbet af de første tre måneder, skal du vide, at vi stadig er her for dig. Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre.

Du er derfor altid velkommen til at booke en personlig karrieresamtale med en af vores karrierekonsulenter, hvor du fx kan få feedback på dit CV eller din ansøgning eller inspiration til nye veje i arbejdslivet.

Du kan også få input til, hvordan du opbygger dit CV og din ansøgning, og hvad der ellers er vigtigt at huske, når du skal til jobsamtale.

Vidste du, at vi også hjælper dig, når du er i job?

Uanset om du er ledig, i arbejde eller studerende kan du finde inspiration til dit arbejdsliv på vores medie, Akademikerliv.

Her ligger artikler, der klæder dig på til fremtidens arbejdsliv, og som giver dig konkrete værktøjer og guides. 

Gå til Akademikerliv og bliv klogere på din jobsøgning og arbejdslivet som akademiker

Som medlem har du derudover adgang til et bredt udvalg af online kurser, events og mange andre medlemstilbud, som du kan tilgå, lige når det passer dig.  

Se dine medlemstilbud