16. maj 2022

Nu kan du bruge MitID på aka.dk

Måske er du begyndt at bruge MitID på andre hjemmesider. Fra den 16. maj kan du også bruge MitID på aka.dk, når du vil logge på Mit AKA. Du kan dog også fortsætte med at bruge NemID helt frem til den 31. oktober 2022.

3 muligheder for at logge på Mit AKA

Når du skal logge på Mit AKA for fx at udfylde dit ydelseskort, kan du selv vælge, om du vil logge på med MitID eller NemID. Og du kan også veksle mellem mulighederne, så selvom du har brugt MitID en eller flere gange, så kan du godt bruge NemID næste gang. Du kan også fortsat bruge dit personlige kodeord til at logge på.

Fra den 31. oktober 2022 bliver NemID udfaset, og derefter skal du bruge enten MitID eller kodeord til at logge på Mit AKA.

Lidt om MitID og en vej til at vide mere

En væsentlig forskel på MitID og NemID er, at du med MitID ikke længere får en notifikation på din mobil, når du skal godkende handlingen i din app. Det er pga. sikkerhedshensyn, at MitID har valgt at udelade notifikationen.

Har du spørgsmål til MitID, kan du få svar på mange forskellige spørgsmål på deres hjemmeside: Gå til MitIDs hjælpeunivers