Kristina Wittus Sørensen er karrierekonsulent i Akademikernes A-kasse. Hun mener, at det at være jobsøgende er at betragte som et arbejde – faktisk et temmelig hårdt et. Da du som jobsøgende selv er ansvarlig for mange af de elementer, som man får forærende i et job – fx it-udstyr, netadgang, telefon og struktur på din hverdag.
”Det er vigtigt i forhold til at kunne holde på den lange bane med jobsøgningen – og performe godt til en eventuelt jobsamtale – at man selvfølgelig ligesom andre i job, sørger for at holde pauser i ny og næ,” fortæller hun.
Ifølge karrierekonsulenten er det sjældent en god idé at kombinere jobsøgning og ferie.
”Jeg er stor tilhænger af at skille tingene ad. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke skal tage telefonen, hvis den ringer. Men hele idéen med ferie er at slukke for hovedcomputeren – det vil sige hjernen – og lukke for pc’en og give slip på jobsøgningen, som fylder meget hos de fleste 24-7,” siger hun.
Kristina Wittus Sørensen understreger, at hvis en god idé skulle dukke op i ferien, så skriv den ned til senere, men slip den hurtigt igen, og nyd din ferie. Det er afgørende at få slappet af og ladet op, da du skal bruge energien i din jobsøgning, når du vender tilbage.
Karrierekonsulenten anbefaler også, at du gør dig helt klart, hvilke fordele og ulemper der er ved at lukke ned for din jobsøgning i ferien.
”Ulemperne ved at holde ferie er selvfølgelig, at man kan gå glip af nogle muligheder, men næsten alle andre i Danmark holder jo typisk ferie på samme tidspunkt, så det er nok begrænset, hvad man går glip af. Fordelene er mange flere – du holder energien, effektiviteten og kvaliteten oppe i sin jobsøgning, du oplever variation i dit liv og passer dine andre forpligtelser – fx i forhold til familie," siger hun.
På spørgsmålet hvad man skal være opmærksom på før ferien, svarer hun:
”Du skal planlægge din ferie, som hvis du var i arbejde. Sørg for, at der ikke er nogle hængepartier, og du ikke har nogle aftaler eller kontakter, som du har lovet at følge op på. Måske kan du planlægge nogle spændende opgaver, som du kan lave, når du kommer tilbage fra ferie. På den måde skaber du lidt mod på at komme tilbage til jobsøgningen og holder din motivation oppe,” slutter Kristina Wittus Sørensen.