18. jan. 2021

Studiejobbet viser dig en virkelighed, universitetet ikke kan

Tabita fik sit første job på grund af de kompetencer og det netværk, hun havde fået via sine studiejobs. Hun mener, at den praktiske erfaring er altafgørende.

Da Tabita var færdig med sin uddannelse, var der en tidligere kollega fra et studiejob, der kontaktede hende og ville ansætte hende i det første rigtige job. Dermed slap hun uden om ledighedskøen og de mange ansøgninger, som nyuddannede ofte må igennem for at lande det første job.

”Jeg har altid haft studiejob, og en tidligere kollega havde her set, at jeg var en knokler, som han gerne ville have med på holdet,” fortæller hun.

Tabita havde dog først og fremmest haft studiejobs for at supplere SU’en, men hun var også bevidst om, at det både gjorde noget godt for hendes indsigt i arbejdslivet og så godt ud på CV’et.

”Mine studiejobs har givet mig meget. Der er stor forskel på at høre om teori under en forelæsning og så til den praktiske erfaring, du får ude i virkeligheden,” siger hun.

Hun fremhæver blandt andet kundekontakt som noget, der har givet hende meget, og som har rustet hende til den videre karriere.

Prøv dig selv af under studiet

Tabita anbefaler, at du bruger dine studiejobs til at prøve brancher og arbejdsformer af. Selv kom hun vidt omkring, da hun blandt andet var tilknyttet et vikarbureau.

”Da jeg var ved vikarbureauet fik jeg snust til mange forskellige brancher, men generelt nåede jeg at have studiejob som både kontor- og fabrikansat, rejseleder, restaurant- og caféansat, på et advokatkontor med mere. Det er også sjovere at prøve de ting af i en studiejobsammenhæng, end når det er alvor og dit fuldtidsjob,” siger hun.

Tabita mener, at det er bedre at blive klog på sig selv, og hvad man kan, vil og trives med under studiet.

”Mit vigtigste råd er at prøve kræfter med så meget som muligt. Brug studiejobs, og bliv afklaret, om hvem du er. Hvad er dine styrke? Tænk over det, når I fx har gruppearbejde på studiet, så du er klar over din egen profil, og hvad du trives med,” fortæller hun.

Tabita forklarer, at hun blev så glad for det første job, hun blev tilbudt, at hun takkede ja uden at tænke nærmere over det. Men når hun tænker tilbage, ville hun ønske, at hun havde turde stoppe op.

”Man skal måske være lidt mindre bange og tænke en smule mere over, hvad man vil. Du skal passe på panikfølelsen, der sniger sig ind på os alle. Det er ok at have fokus på, hvad du vil og finde det rigtige job. Især hvis du arbejder og prøver dig selv af undervejs. For mig tog det 3½ år at finde det, jeg ville arbejde med, men jeg havde job i hele perioden,” slutter hun.

 

Som medlem kan du oprette en Jobprofil på vores og blive matchet med et relevant studiejob  Mange jobs finder du kun hos os.