12. dec. 2017

Iværksættere vil hjælpe dig gennem rejsejunglen

Gå udenom turistfælderne og de overrendte destinationer. Nystartet virksomhed vil gøre det lettere for dig at finde konkret og brugbar information om de lande, du gerne vil besøge.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

RejsRejsRejs.dk er startet af Jacob Gowland Jørgensen og Jens Skovgaard Andersen. Begge er vant til at give rejseråd. De har brugt en stor del af deres liv på at samle inspiration, planlægge og fortælle om rejser.

De to iværksættere er medlemmer af De Berejstes Klub. De har været i over 120 lande, og indtil de gik selv med RejsRejsRejs, arbejdede de som blandt andet foredragsholdere, magasinredaktører, rejseledere, rådgivere, forfatter og fotograf.

”Vi ser rejseverdenen som lidt en jungle. Der er et utal af steder, man kan hente informationer og booke sin tur. Vores styrke er, at vi er ret gode til at navigere i den branche. Og nu kan andre få glæde af vores viden,” forklarer Jacob.

Drukner i rejseinformation

Jens understreger, at der findes utallige bureauer, rejsebloggere, journalister og privatpersoner, som på hver deres måde bidrager med rejseinformation. Målet med siden er at skabe en overskuelig indgang til meget af den online rejseviden, der findes på dansk.

”Måske har du været 3 gange i Thailand og søger nu alternativer. Det kunne også være råd til en tur til London, eller hvor du skal tage hen i Baltikum eller Afrika. Vi kan fortælle dig, hvor du bør tage hen, og hvad du kan se – alt efter om du er interesseret i historie, natur eller noget andet,” fortæller Jens.

På hjemmesiden kan du både finde artikler af de to grundlæggere samt eksterne eksperter. Og når du så har fundet din destination, fører RejsRejsRejs dig over på sider, hvor du kan købe turen.

Ud af boblen

Lige nu er Jacob og Jens tilknyttes Startup-forløbet hos Akademikernes A-kasse. Her videreudvikler de konceptet og bliver skarpere på forretningen, så det kan blive den levevej, de drømmer om.

”Vi er meget glade for at være en del af Startup. Som akademikere kommer vi tit til at sidde og nørde med artikel nummer 51 i stedet for at arrangere salgsmøder og den slags. Men vi har brug for de møder, og vi lærer en masse her, som gør os skarpere på vores virksomhed,” siger Jacob

Iværksætterne forklarer, at mentorerne og de andre deltagere på programmet er gode til at stille de kritiske spørgsmål, der tvinger dem til at forbedre og forfine deres koncept.

Rejser som job

Friheden ved den nye karriere har også været en afgørende faktor.

”Det er fedt, at vi kan rejse hvor som helst hen i verden og lave det her. Så længe vi kan slæbe vores computer med, kan vi arbejde,” fortæller Jens.

Både han og Jacob har gået med tanken om at blive selvstændig gennem længere tid.

”Jeg har leget med tanken om at starte selv i 4-5 år. Det er ret grænseoverskridende at hoppe ud i det, men det er en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har truffet,” siger Jacob.

De mener, at det politiske klima er særligt gunstigt for startups netop nu.

”Det er meget positivt hype om iværksætteri lige nu. Det hjælper os. Man kan gå selvstændig på en fredelig måde – det vil sige ikke hoppe i med lukkede øjne fra 10-meter vippen men stille og roligt mærke på vandet og forsigtigt gå i,” slutter Jens.