18. aug. 2015

4 virksomheder er nomineret til Akademikerprisen 2015

Den 11. november 2015 uddeler Akademikernes A-kasse Akademikerprisen for første gang. Kampen står mellem følgende 4 virksomheder:

Elverdal A/S

En videnpilot banede i 2009 vejen for en helt ny måde at tænke på i Elverdal. Virksomheden sælger ikke længere gynger og klatrestativer, men hele færdige ’legerum’, der passer til byrummet. Det betyder, at de klassiske sælgere er suppleret med højtuddannede medarbejdere, fx ingeniører og arkitekter.

 

Hafnia Tankers

Hafnia Tankers er en god historie om shippingsbranchens udvikling. I kølvandet på finanskrisen er der kommet en ny slags investorer, der har skabt behov for højtuddannet arbejdskraft, som har lært struktur og professionel kommunikation på studiet. Virksomheden assisterer på en nyoprettet uddannelse på CBS, som er målrettet shippingbranchen.

 

Ribe Jernindustri

Ribe Jernindustri

Ribe Jernindustri er et skræddersyet eksempel på, at akademikere ikke er andre faggruppers konkurrenter, men at de er hinandens forudsætninger. I en tid, hvor lignende virksomheder gik konkurs, igangsatte virksomheden en turn-around-proces, hvor der blev satset benhårdt på forskning, innovation og højtuddannet personale. Det har givet både flotte og lovende resultater.

 

Universal Robots

Universal Robots

Universal Robots er førende producent på et hastigt voksende marked for samarbejdende robotter. I en tid, hvor en del andre virksomheder i området lukkede, skabte virksomheden mange nye akademiske arbejdspladser. Ikke kun inden for teknologi, men også inden for eksport, salg, HR og controlling.