Du er snart nyuddannet

Nyuddannede medlemmer af Akademikernes A-kasse er sikret en god start på jobsøgningen og de bedste muligheder for at få gang i karrieren. Vi har Danmarks laveste ledighed blandt nyuddannet, vi er billigst og dækker hele Danmark.

Få en god start på arbejdslivet

Akademikere under 30 år er oftere ledige end deres ældre kolleger. Derfor er det en god ide at være medlem af en a-kasse. Også selvom du umiddelbart har gode jobmuligheder. Som medlem hos os kommer du hurtigere i job. Over halvdelen af vores medlemmer, der rammes af ledighed, er i arbejde igen inden 3 måneder.  Vi har også Danmarks laveste ledighed blandt nyuddannet. 

Skulle du blive ledig, kan vores konsulenter hjælpe dig med at forstå dagpengereglerne, så du kan føle dig tryg, indtil du sidder godt placeret i dit første job.

Vi har samlet de vigtigste informationer om dagpenge til dig som nyuddannet og din første tid som ledig.

Danmarks billigste a-kasse for akademikere

Det koster kun 484 kr. pr. måned (2024) at være medlem af Akademikernes A-kasse. Det gør os til landets billigste a-kasse for akademikere. Kontingentet skal betales hver 3. måned og er fradragsberettiget. Dvs. for hver 100 kr. du betaler, kan du trække ca. 31 kr. fra i skat. 

Hvis du er medlem af en anden a-kasse og gerne vil skifte over til Akademikernes A-kasse, er det ret nemt. Du kan gøre det her.

Husk 14 dages fristen efter sidste eksamen

Den dag, du har forsvaret din afsluttende opgave eller modtaget din sidste karakter, bliver du formelt nyuddannet. Fra denne dato har du 14 dage til at oplyse os om, at du er nyuddannet. Det skal du gøre, uanset om du er nyt medlem eller har været gratis studiemedlem i mindst et år.

Du er allerede studiemedlem

Er du allerede studiemedlem af Akademikernes A-kasse og har været det i mindst et år, skal du udfylde blanketten Skift medlemsstatus fra studerende til nyuddannet. Så er du sikret dagpenge fra din første ledighedsdag. Du kan altså få en ekstra måneds dagpenge på op til 15.648 kr. (2020), hvis du skulle stå uden job efter endt uddannelse.

Du er ikke studiemedlem

Er du ikke medlem af Akademikernes A-kasse, skal du melde dig ind som nyuddannet. Når du at melde dig ind inden 14-dagesfristen, kan du få dagpenge efter 1 måneds ledighed. Du går altså glip af første måneds dagpenge på op til 15.648 kr. (2020) som du ville have fået, hvis du havde været medlem i mindst et år inden endt studie.

Hvis du glemmer 14-dagesfristen

Hvis du ikke oplyser os om, at du er nyuddannet inden for de 2 uger efter afsluttet uddannelse, kan du først modtage dagpenge, når du har været medlem af a-kassen i 1 år og haft en indkomst på mindst 238.512 kr. (2020) inden for de sidste tre år - det såkaldte indkomstkrav. Du kan max medregne 19.876 kr. pr. måned (2020). Arbejdet skal være udført, mens du er medlem af en a-kasse.

Vi arbejder for dig

Vi er både økonomisk sikkerhedsnet og jobskaber for akademikere. Vi arbejder for at synliggøre din værdi som akademiker på arbejdsmarkedet og bringer medlemmer og virksomheder sammen med fokus på at match de rette kompetencer med de rigtige job. Med over 250.000 medlemmer er vi landets største a-kasse for akademikere og kender arbejdsmarkedet for akademikere bedre en nogen anden. 

Læs mere om, hvad du kan få ud af dit medlemskab af Akademikernes A-kasse.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at hjælpe dig og byde dig velkommen som medlem.