Få en god studiestart: seks gode råd fra dine medstuderende

Vi har spurgt studerende om, hvad deres bedste råd er til dig, der er ny studerende - både i forhold til trivsel, det faglige og det sociale i studielivet.

Som studerende kan du blive gratis studiemedlem af Akademikernes A-kasse.

 

Jacob Kragh Hansen, politik & administration, Aalborg Universitet, 9. semester 

Hør Jacob fortælle om, hvordan det kan give dybde til studiet at engagere sig socialt. Du får både nogle nye venner, som hjælper dig med at falde til, og som gør studiet sjovt, men du får også nogle at sparre med omkring det faglige.

 

 

Simon Faust, global marketing management, Syddansk Universitet Odense, 7. semester

Det tager tid at lære at være studerende og lære, hvordan man bedst muligt forbereder sig til eksamener. Starten kan være overvældende, men hvis du tager en dag af gangen skal du nok få opbygget en selvtillid og klare det fint. Ligesom man går på universitetet for at lære et fag, skal man også lære at være universitetsstuderende.

 

 

Line Rasmussen, har læst service management på CBS. Arbejder i dag som junior product manager i Telmore

Hør Line fortælle om, hvad der gav hende mest værdi som studerende, og hvordan hun fandt ud af, at der er flere måder at være studerende på. Ifølge Line er det vigtigt at gøre det, der giver dig mest værdi som studerende. Og så er det ikke kun studiebøgerne, der giver faglig ballast i studietiden. 

 

 

Liv Andersen, spatial design på KADK. Arbejder i dag som arkitekt og projektleder hos MONSTRUM og driver virksomheden Pine Cone Project

Hør Liv fortælle om, hvordan det kan være gavnligt at søge nye perspektiver, når du sidder fast med en opgave eller et projekt. Gør noget aktivt, og find ud af hvad virker for dig, så du kommer videre. Nogle gange kan det virke at flytte sig fysisk. Andre gange kan det hjælpe at tale med en ven om det.

 

 

Zahra Saleem, har læst til produktionsingeniør på DTU. Arbejder i dag supply chain analytiker i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Hør Zahra fortælle om, hvordan det er vigtigt at skabe balance mellem studie og fritid. Som ny studerende kan man hurtigt tro, man skal nå det hele. Prøv at skabe en struktur, så du får et overblik over, hvornår du læser og hvornår du holder pause, så du kan koble ordentligt fra, når du ikke læser og koncentrere dig bedst muligt, når du læser.

 

 

Simon Strange Nielsen, international business and marketing, Syddansk Universitet Odense, 3. semester

Det er let at køre videre i karakterræset, som mange kender fra gymnasiet. Men når man har valgt en uddannelse er det fordi, man synes den er spændende, og så skal karaktererne også nok komme. Husk at minde dig selv om, at din familie og venner står bag dig og er glade på dine vegne over, at du har fundet noget, som du synes er spændende.

 

 

Bliv klar til studiet med vores studieevents

Vi har sammensat en række events til dig, der går på universitetet - uanset om du lige er startet på universitetet eller om du blot har taget hul på endnu et semester. Du kan blandt andet blive klogere på iværksætteri, studieteknik, præsentationsteknik, studiejob og fremtidige karrieremuligheder.

Læs mere om vores studieevents.


Med vores online kurser kan du tilegne dig ny viden i dit helt eget tempo

Hvis du føler, du mangler nogle kompetencer, som du ikke kan få via dit studie, kan du tilgå vores online kurser. En del af vores online kurser er baseret på principperne for mikrolæring. Kurserne tager omkring 5-8 minutter, og de giver dig ny viden, du hurtigt kan tilegne dig og tage med videre. Vi tilbyder bl.a. kurser i Mindfulness, projektledelse, InDesign og Photoshop. 

Se vores online kurser

Leder du efter et studiejob?

Vi har ledige studiejob på vores platform JobMatch til dig, der søger erhvervserfaring og afveksling fra studiet. Hos Akademikernes A-kasse har vi også Business Relation Managers ansat til at opsøge virksomheder i hele landet for blandt andet at finde relevante studiejobs.