Fakta om os

Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre. Udover at give dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, er vi en afgørende sparringspartner i overgangene i dit studieliv og arbejdsliv - når du skal lande dit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

Vi udvikler tilbud og rådgivning, så du er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange af os kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort. Vi bidrager, så du som medlem oplever, at vi er der for dig i nøglesituationer, hvor dit arbejdsliv ændrer sig. Både når du selv vælger ændringen, og når du mister dit job. Vi forstår, at det er i de situationer, at du har brug for rådgivning og sparring, der er tilpasset til dine behov - lige fra første dag på studiet og igennem hele dit arbejdsliv.

Medlemstal og andre fakta

Medlemmer: 290.000 medlemmer. Det gør os til Danmarks største a-kasse for akademikere. Ingeniørforeningen i Danmark, IDA, og Djøf er de to største medlemsorganisationer og repræsenterer tilsammen cirka to tredjedele af Akademikernes A-kasses medlemmer.

Medarbejdere: Cirka 250 fordelt i hele landet. Administrationen og ledelsen sidder på hovedkontoret i København.

Ledelse: Villy Dyhr, adm. direktør

Akademikernes A-kasse (AKA) blev etableret 1. juli 2013 og er resultatet af en fusion mellem Akademikernes A-kasse (AAK) etableret i 1974 og Ingeniørernes A-kasse (IAK) etableret i 1973.

Du kan finde os i hele landet

Dine dagpenge bliver udbetalt af vores medarbejdere på hovedkontoret i København - i samarbejde med vores regionskontorer i Aarhus, Odense og Aalborg.

Vi har også kontorer i Herning og Esbjerg. I hele landet står vi altså klar til at tage imod dig og svare på dine spørgsmål.

Foretrækker du at ringe til os, sidder vores medlemsteam klar med højt specialiseret viden om dagpengereglerne. Så kan du koncentrere dig om at søge arbejde.

Du kan vælge at skrive til os via vores online selvbetjeningssystem. Her kan du også finde alle de blanketter, du skal bruge i din tid som ledig, booke møder og melde dig til workshops.

Repræsentantskab og bestyrelse

Akademikernes A-kasse er en selvstændig forening og en såkaldt statsanerkendt arbejdsløshedskasse. Repræsentantskabet er a-kassens øverste myndighed. Det består af bestyrelsesformanden og repræsentanter for de 18 medlemsorganisationer.

Medlemmerne vælger repræsentantskabet, og repræsentantskabet vælger bestyrelse og formand.

De 18 medlemsorganisationer

Ansatte Tandlægers Organisation

Dansk Formands Forening 

Dansk Kiropraktor Forening 

Dansk Mejeriingeniør Forening 

Dansk Musikpædagogisk Forening 

Dansk Organist og Kantor Samfund 

Dansk Psykolog Forening 

Den Danske Dyrlægeforening 

Landinspektørforeningen

Præsteforeningen 

Djøf 

Forbundet Arkitekter og Designere 

HOD 

Ingeniørforeningen, IDA 

Lægeforeningen

Maskinmestrenes Forening 

Pharmadanmark 

Tandlægeforeningen