7. feb. 2022

Akademikernes A-kasse lancerer landsdækkende iværksætterprogram

Vi udvider vores startup-forløb til at dække hele landet, så flere medlemmer får mulighed for at få succes med at udvikle deres egen forretning.

Siden 2016 har Akademikernes A-kasse med stor succes drevet et startup-program i København. Her har medlemmer med iværksætterambitioner kunnet få kontorplads, workshops og rådgivning med udgangspunkt i deres eget projekt.

Fra foråret 2022 udvider vi forløbet, så det nu – udover i København – også bliver muligt at deltage fysisk i programmet i både Aalborg og Aarhus. Samtidig vil de tre Growth-programmer blive suppleret af et såkaldt Basics-forløb, hvor medlemmer i de tidlige stadier kan få online kurser og workshops med fokus på afklaring og validering af deres iværksætteridé.

”Med udviklingen af Startup henvender vi os nu til alle medlemmer, der har en forretningsidé, de vil udvikle på. Uanset om de er ledige, beskæftigede eller studerende. Vi har skabt særdeles gode resultater med programmet, og omkring 60 procent af deltagerne arbejder stadig på deres projekter efter et år, hvilket er et meget højt tal i en iværksætterkontekst,” siger Mikkel Stausholm Nielsen, som er Startup Manager.

Han fortæller, at der blandt de hidtidige deltagere har været yderst høj tilfredshed med programmet. Blandt de medlemmer, der indtil videre har fulgt forløbet er 98 procent meget tilfredse med programmet, og 99 procent vil anbefale det til andre.

”Vi tilbyder noget helt unikt. Som det eneste iværksætterprogram i Danmark, optager vi også selvstændige konsulenter og andre ikke-skalérbare virksomhedsidéer. Det er en vigtig inklusion, da iværksætterprogrammer generelt har et smalt fokus på virksomheder med stort vækstpotentiale. Så går man med tanker om at blive selvstændig konsulent, er der ikke meget hjælp at hente, men her vil vi gerne demokratisere processen og gøre plads til både dem med store ambitioner og armbevægelser og enkeltmandsvirksomhederne,” forklarer Mikkel Stausholm Nielsen.

Som en del af de tre Startup Growth-programmer i København, Aarhus og Aalborg får de optagede deltagere kontorplads, mødelokaler, workshops, personlig rådgivning af førende eksperter og meget andet i de tre måneder programmet står på. På vores hjemmeside kan du læse mere om forløbet samt Basics-tilbuddene, som kan hjælpe dig med at afklare, om du skal gå videre med din iværksætteridé.

Fra den 8. februar til den 15. marts har vi åbent for ansøgninger til Growth-programmerne på de tre lokationer. Du kan læse mere om forløbet og finde ansøgningsskema og information her.