Strategier for jobsøgning

Forstå virksomheden

Når du søger job, er det vigtigt at fortælle, hvordan du kan skabe værdi for virksomheden.

I online kurset Forretningsforståelse kan du lære, hvordan du kan inddrage forskellige kilder for at få en bredere forståelse af virksomhedens virkelighed. Du finder kurset Forretningsforståelse under Online kurser.

Virksomhedsdatabasen

Som medlem har du adgang til en virksomhedsdatabase, hvor du kan søge specifikke informationer på samtlige registrerede virksomheder i Danmark.

Stil skarpt på dine kompetencer

At sætte ord på vores kompetencer kan være svært, da vi ofte tager dem for givet. Når du søger job, er det imidlertid helt afgørende, at du kan sætte ord på dine kompetencer. Med vores online kursus Stil skarpt på dine kompetencer kan du blive bedre til netop det.

Når du har taget kurset, kan du deltage i vores workshop, hvor du lærer at omsætte teorien til praksis.

Med online kurset Personlig branding lærer du, hvordan du synliggør dine kompetencer optimalt. Alt sammen med fokus på din jobsøgning og jobsamtale.

Uopfordret kontakt

Det kan være svært at komme igang med at søge job uopfordret, men mange lykkes netop med at finde deres nye job via denne metode. Med vores online kursus Uopfordret kontakt får du gode råd til, hvordan du får adgang til det usynlige jobmarked. Vi tilbyder også kurset på engelsk som Informal jobsearchGå til online kurser.

Når du har gennemført online kurset, kan du i workshoppen Planlægning af din uopfordrede kontakt få værktøjer til at planlægge din uopfordrede kontakt til virksomheder. Gå til workshops.

Et godt sted at søge uopfordret er små og mellemstore virksomheder. Se hvordan du kan skabe dit eget job i en lille eller mellemstor virksomhed.

Netværk og LinkedIn

Netværk handler om gode relationer, der på sigt kan åbne døre. Til dette er LinkedIn et godt redskab.

Har du brug for input til, hvordan du kommer i gang med LinkedIn, har du som medlem adgang til online kurset LinkedIn. Gå til online kurser.

Under online kurser finder du også kurset Intro til LinkedIn, hvor du kan få tips til, hvordan du aktivt kan bruge LinkedIn i din jobsøgning. I forlægelse af det kursus, kan du tilmelde dig workshoppen LinkedIn, hvor du får råd til, hvordan du generelt gør din LinkedIn-profil mere jobtiltrækkende. Gå til workshops.

Læs mere om netværk og Linkedin i denne artikel.

Skal du være selvstændig eller iværksætter?

Overvejer du, om iværksætteri og et liv som selvstændig er den rigtige vej for dig, har du som medlem adgang til 3 online kurser, der har til formål at klæde dig på til at kunne udvikle, validere og præsentere/sælge din forretningsidé. Gå til online kurser.

Har du allerede taget beslutningen om, at du vil være iværksætter og gjort dig tanker om markedet, kunder og konkurrenter, tilbyder vi et 3-måneders iværksætterprogram, der inkluderer hands-on forretningsrådgivning og praktiske indspark gennem workshops og oplæg. Læs mere om iværksætterprogrammet Startup Growth.

Læs 10 tips til, hvordan du kommer i gang som solo-selvstændig.

Mindfulness

Mindfulness kan give dig fokus og ro i hverdagen og i din jobsøgning. I onlinekurset Mindfulness får du en introduktion til begrebet og hvordan det kan gavne dig i dit arbejdsliv og privatliv. Gå til online kurser.

Efter online kurset kan du tilmelde dig den fysiske workshop Mindfulness, for at øge dit udbytte og motivationen til at bruge det, du har lært. Find workshoppen tættest på dig under workshops.

Som jobsøgende kan dagen føles flydende og uden faste holdepunkter. Få input til, hvordan du skaber struktur i hverdagen i artiklen Læg en strategi for din jobsøgning.

Alternative veje i job

Der er flere veje til drømmejobbet. I samarbejde med jobcentret er der forskellige aktiviteter, du kan aftale at gøre, som kan være med til at vise arbejdsgivere, hvad du kan.

I denne artikel har vi samlet et overblik over disse aktiviteter til dig.

Events

Vi afholder jævntligt events, hvor du som medlem kan møde erhvervslivet, få inspiration til at tage det næste skridt og se nye muligheder i dit arbejdsliv.