Nyuddannet og ny i job

Vi har spurgt vores medlemmer om dengang, de var nyuddannede og stod i skiftet fra at være studerende til at være i job. De fortæller om, hvad de ville ønske, de havde vidst dengang. Se med - og ta' deres input med videre i din egen jobsøgningsproces.

 

Andrea Laurenborg, Project Manager hos Plesner

Husk at stå op for dig selv. Det kan være svært som nyuddannet at stille krav til sin arbejdsgiver og komme med forslag til, hvordan man kan udvikle sine kompetencer. Du rykker dig dog både fagligt og personligt ved at gøre det.

 

Tone Rasmussen, IOT-konsulent hos Sweco

Få hjælp til den administrative overgang fra at være studerende til at være ny i job. Søg hjælp hos HR eller kollegaer. Ved at få styr på lavpraktiske ting, som fx sin lønseddel, kan man bedre fokusere på at være ny i sit nye arbejde, da det i sig selv kræver meget energi.

 

Jonas Røgeskov, Account Executive hos ChurchDesk

Vær kreativ med din faglighed. Måske kan du bidrage med meget mere end du selv lige havde regnet med. Du skal ikke være bange for at byde ind med synspunkter, som umiddelbart ligger uden for din faglighed.

 

Sylvester Fogedgaard Jønsson, Museumsvært på Nationalmuseet

Det er okay, hvis det føles svært at overgå fra at være studerende til at varetage et fuldtidsjob. Tal om det med din omgangskreds og stol på, at det nok skal blive lettere.

 

Få hjælp til jobsøgning og kompetenceudvikling

Husk at vi har mange digitale tilbud, der kan hjælpe dig videre, når du skal have dit første job. Du kan se, hvad vi tilbyder her:

 

Viet Pham, Teknikchef HD Lab

Man skal ikke lede efter sit drømmejob – man skal skabe det.


Mikkel Thomsen, Cofounder af Lifeboard Aps

Hvis du har en lille iværksætter i maven, så kan den vej være en fantastisk mulighed for dig.

 

Signe Marie Bjerregaard, Børne- og ungepsykolog Psykiatrifonden

Sig højt, at du er nyuddannet. Det er okay ikke at være verdensmester i sit første job.