36-årige Benjamin har lige haft 10-års jubilæum: “Det har ikke holdt mine karrieremuligheder tilbage”

Så længe man udvikler sig, bliver udfordret og tilegner sig nye kompetencer, er der ikke noget, der taler imod at blive i samme virksomhed, mener Benjamin Dalgaard, der som 36-årig kun har en virksomhed på CV’et – og ser det som et plus.

Af Morten Bjerregaard

- Selvfølgelig har jeg overvejet, om der kunne være fordele ved at kaste sig ud i noget helt nyt.  

Ordene kommer fra 36-årige Benjamin Dalgaard, der for kort tid siden har holdt 10-års jubilæum på samme arbejdsplads, teknologi-mastodonten IBM, hvor han i dag er Head of Business Delivery.

Men, understreger han: 

- Jeg er kommet frem til, at IBM kan tilbyde mig rigtig meget af det, jeg ønsker, så derfor ser jeg ingen grund til at skifte bare for at skifte.  

Det er efterhånden lidt af et særsyn at høre om en fra den yngre procentdel af arbejdsstyrken, der stadig kun kan skrive én virksomhed på sit CV.  

For ifølge en karrierevejleder, som Akademikerliv har talt med, er den yngre generation mere optaget af en karriere med meningsfyldte og spændende opgaver end af jobsikkerhed.  

Og det kan Benjamin Dalgaard sagtens genkende fra sig selv. For det allervigtigste for ham er, at han har nogle spændende udfordringer på jobbet. 

- Jeg elsker, at jeg føler, jeg gør en forskel på mit job. Jeg kan med ro i stemmen sige, at jeg gør en forskel for mennesker – hvad enten det er kunder, som vi hjælper med at løse deres forretningsproblemer, eller om det gælder medarbejdere, som jeg kan hjælpe med at få de rigtige kompetencer, så de kan fremme deres karriere i den retning, de vil, siger han. 

Virksomheden skal udvikle sig 

Benjamin Dalgaard har en bachelor i Business Development Engineering fra Aarhus Universitet og en kandidat i Informationsteknologi fra IT-Universitetet i København.  

I 2013 indledte han sin karriere i IBM, hvor han begyndte i et to-årigt graduate-program. Her startede han i konsulentdelen af virksomheden som konsulent og senere projektleder tilknyttet store danske og globale klienter.  

"Det er fedt at være i en virksomhed, hvor der bliver investeret i folks kompetencer samtidig med, at der er fokus på ens personlige udvikling."

- Benjamin Dalgaard

 

Derefter flyttede han internt i IBM til teknologiforretningen, hvor det gjaldt om at sælge IBM’s teknologiske løsninger inden for hardware, software og cloud-løsninger.  

- Det var i bund og grund som at starte i et nyt firma, fordi det var et sted i IBM med en anden kultur, end jeg var vant til. Konsulentforretningen handlede om implementering og projekter, mens teknologiforretningen handlede om salg og det at have mange kundekommunikationer i gang på samme tid, fortæller Benjamin Dalgaard.  

Efter fem år og flere gennemførte kurser i generel ledelse og personaleledelse fik han medarbejdere under sig. Først fik han ansvar for et mindre team på syv og lidt senere et større team på 15.  Som følge af en organisationsændring fik han for få måneder siden ansvaret for et team bestående af 24 medarbejdere. 

De mange interne stillingskift har givet ham en masse nye kompetencer, som han ikke kunne have forudset, da han for ti år siden for første gang trådte ind i virksomheden, mener han. 

- Jeg har fået en dyb forståelse for IT-teknologi, og for hvilke muligheder det bringer. Men også en forståelse for, hvilke udfordringer, der også er, når man er i gang med at implementere en arbejdsproces eller forretningsproces understøttet af IT.  

- Og så har jeg fået organisatoriske kompetencer. Hvordan man leder teams, motiverer folk og sørger for, at de synes, det er spændende at komme på arbejde. Det er fedt at være i en virksomhed, hvor der bliver investeret i folks kompetencer samtidig med, at der er fokus på ens personlige udvikling, siger Benjamin Dalgaard.  

Har fået indfriet ambitioner med interne stillingsskift 

Har du overvejet, om din markedsværdi havde været anderledes, hvis du havde taget springet og arbejdet andre steder? 

- Ja, det har jeg overvejet, men jeg føler, at jeg har fået indfriet mine ambitioner hos IBM. Jeg har haft nogle ledere og kollegaer, som har troet på mig. Så jeg føler ikke, at jeg har manglet noget. 

”Man kan sige, at jeg har jo taget flere spring – bare internt”

- Benjamin Dalgaard

- Man kan sige, at jeg har jo taget flere spring – bare internt. Bare fordi du er i den samme virksomhed, betyder det jo ikke, at du ikke tager nogle risici. Jeg er skiftet til andre afdelinger, hvor jeg ikke vidste, om jeg kunne finde ud af det. Så jeg mener ikke, at det bør mindske min markedsværdi. Jeg har endnu ikke mødt nogen, som synes, det er negativt, at jeg har været ti år i samme virksomhed, siger Benjamin Dalgaard. 

Han afviser dog ikke, at han på et tidspunkt kunne finde på at skifte job. Enten hvis virksomhedens udvikling går i stå, eller hvis han ikke kan se, hvad han kan tage af nye skridt i sin IBM-karriere.  

Det er der dog intet, der tyder på, at der vil ske, understreger han og tilføjer, at han sagtens kan se sig selv tage ti år mere samme sted.  

Og Benjamin Dalgaards eget fokus har da også ændret sig det seneste årti. Nu handler det om andet end bare arbejde, blandt andet fordi han har fået børn undervejs. 

- Så for mig og nok også for andre i en lignende situation, handler det også om at finde en arbejdsplads, som giver plads til livet. Jeg har fået tre børn i min tid i IBM, og det er lykkedes at få det til at hænge sammen samtidig med, at jeg har et job, der udfordrer mig. Der har jeg meget at takke IBM for, lyder det fra Benjamin Dalgaard, der tilføjer, at hans ytringer i denne artikel er personlige og ikke udtryk for IBM’s officielle holdninger. 

 

Læs om dagpenge og opsigelse

 

 

knap - Bliv medlem

 

 

Bliv klogere på fremtidens arbejdsmarked

Vi afholder løbende events, hvor du kan møde erhvervslivet, få inspiration til at tage det næste skridt i arbejdslivet eller høre om tendenser på arbejdsmarkedet.

Gå til siden (Selv-)udvikling