Statistik og analyse

Søg viden om ledigheden blandt vores medlemmer. Tallene bliver opdateret månedligt.

Ledighedsstatistikkerne viser de aktuelle tal for ledigheden blandt vores medlemmer. Kilden til statistikkerne er vores medlemssystem, som registrerer, når medlemmerne melder sig ledige eller kommer helt eller delvist i arbejde.

Ledighedstallene er kombineret med oplysninger om medlemmernes køn, alder, bopælsregion og den organisation under Akademikernes A-kasse, de tilhører. Tallene bliver opdateret hver måned.

Ledigheden i de viste tabeller er opgjort den 15. i den efterfølgende måned. Hvis seneste tilgængelige måned er juni, er ledighedstallene altså opgjort den 15. juli. Denne metode er brugt, da der godt kan være mindre afvigelser i tallene. Tallene kan ændre sig hvis f. eks. enkelte medlemmer er forsinkede med indsendelsen af oplysninger til os.

Vi opgør ledigheden efter det faglige tilhørsforhold for hvert medlem. Hvis du har yderligere spørgsmål til den faglige tilknytning kan du kontakte de faglige organisationer bag hver enkelt faglige tilhørsforhold. De kan også bidrage med viden og deltaljer om deres medlemmer og ledighed.

Har du brug for tal om danskernes ledighed generelt, kan du søge i Danmarks Statistiks database.

Har du spørgsmål til vores statistikker og analyser, eller vil du høre om mulighederne for et samarbejde, kan du skrive en email til analyseafdelingen på analyse@aka.dk.