8. feb. 2021

Nina udviklede smykkebar på a-kassens iværksætterprogram

Nina Middelboe åbnede i 2020 en smykkebar/café, hvor gæster kan komme ind og lave deres egne kvalitetssmykker. Konceptet blev blandt andet fintunet på Akademikernes A-kasses startup-program.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)
 
På trods af coronakrisen åbnede Nina Middelboe sammen med sin 16-årige søn en smykkecafé ved navn SMYKBAR i efteråret 2020. Konceptet er, at du her selv kan skabe unikke smykker sammen med fx familie, venner eller kolleger.  

”Vores forretning er en oplevelse, hvor du både kan hygge dig og fordybe dig sammen med dem, du holder af. Hos os kan du lave alverdens smykker, og det er bestemt ikke kun for dem, der er super kreative. Alle kan være med,” siger hun.

Iværksætteren forklarer, at du bestiller bord eller dropper ind ligesom på en restaurant, og så får du udleveret et smykkekit med vejledninger.  

Lanceringen af butikken på Frederiksberg gik over al forventning, og ambitionerne er allerede, at der skal åbnes flere smykkebarer. 

”Vi er jo en del af en trend, hvor man ikke altid bare køber alting, men også laver dem selv. Vi startede i efterårsferien 2020, og det gik virkelig godt. Vi har holdt vores budgetter, men i december måtte vi lukke ned på grund af corona. Nu sælger vi gavekort og bruger tiden på at indrette os endnu bedre og udvikle og justere ud fra vores erfaringer fra efteråret,” fortæller Nina Middelboe.

Netværk og iværksætterfif

Før SMYBAR nåede så langt, var Nina en del af Akademikernes A-kasses startup-program. Her fik hun mange af de basale ting på plads, som iværksættere kan løbe ind i.

”Jeg skulle have startet på startup-programmet hos Akademikernes A-kasse i april 2020. På grund af corona blev forløbet online, men vi havde mange gode oplæg om blandt andet digital marketing og selskabskonstruktioner. Jeg kom også i netværksgruppe med en anden iværksætter, som jeg stadig sparrer meget med,” fortæller hun.

Ifølge Kristine Kuni Buccoliero, som er forretningsudvikler ved startup-programmet, er det netop formålet med programmet.

”De fleste akademikere er rigtig gode til deres faglighed men ofte dårlige til at sælge deres idéer og kompetencer. På programmet bliver man bevidst om den kommercielle vinkel på sin idé og lærer at sælge den,” siger hun.

Forretningsudvikleren fremhæver også netværket som afgørende for den videre succes.

”Vi gør meget ud af, at deltagerne skal bruge det fantastiske netværk, de kan skabe med hinanden. Det er guld værd, med så mange forskellige fagligheder samlet på et sted. Du har brug for andre for at lykkes,” siger hun.

Teamet er altafgørende

Nina Middelboe håber, at coronaen snart slipper sit tag i Danmark og verden, så hendes smykkebar kan åbne igen.

”Det har været vildt at være iværksætter under corona-krisen. Man skal være optimistisk anlagt og have is i maven. Det har været rart at have min søn og co-founder plus vores investorer med på rejsen. Det er rart at være flere, som kan støtte hinanden, og som er interesseret i, at vi kommer godt igennem det hele,” siger hun.

Om man åbner under en pandemi eller ej, så mener Nina Middelboe, at det er afgørende for iværksættere at have et stærkt hold omkring sig.

”Mit bedste råd til andre er at finde nogen, der kan supplere det, du selv kan. Skab et hold omkring dig. Min søn er fx super kreativ og har blik for det æstetiske. Han er er også fra en anden generation end mig og kan sætte sig ind i den yngre målgruppe, som er vigtig for vores forretning,” slutter hun.

Lær mere om SMYKBAR på Instagram.