Lønsikring for akademikere

Medlemmer af Akademikernes A-kasse kan tegne en attraktiv lønsikring hos Topdanmark. En lønsikring sikrer, at du sammen med dine dagpenge modtager op til 90 procent af din indtægt, hvis du bliver uforskyldt ledig.

En lønsikring er en privat ekstraforsikring, som du kan gøre brug af, hvis du bliver ledig. Med en lønsikring kan du få udbetalt op til 90 pct. af din hidtidige løn, inkl. dagpenge og andre ydelser i et helt år. Dog maks. 40.000 kr. om måneden udover dine dagpenge.

Lønsikringen gælder, hvis du bliver:

  • opsagt eller på anden måde ufrivilligt ledig
  • ledig på grund af sygdom
  • ledig på grund af en ulykke


Du kan ikke få udbetalt penge fra en lønsikring, hvis du selv siger op, eller hvis du bliver bortvist på grund af fx svig eller bedrageri.

Vil du vide mere om dine muligheder for at tegne en lønsikring, kan du ringe til TopDanmark på 44 74 35 50 eller læse mere på TopDanmarks hjemmeside.

Billigere lønsikring for medlemmer af Djøf, IDA og Maskinmestrenes Forening

Djøf, IDA og Maskinmestrenes Forening har selv indgået aftale med Topdanmark om lønsikring til deres medlemmer. Så er du medlem af en af disse 3 faglige organisationer, vil det være mere favorabelt for dig at tegne en aftale om lønsikring igennem disse.

Læs mere om Djøfs, IDAs og Maskinmestrenes Forenings lønsikringsaftaler.

Er du optagelsesberettiget i IDA eller Maskinmestrenes Forening (uden dog at være medlem af de to organisationer), kan du få yderligere vejledning, beregne din dækningssum og få tilbud om ordningen ved at besøge TopDanmarks hjemmeside.