Efterlønsordningen

Du skal være medlem af en a-kasse for at være med i efterlønsordningen. Har du perioder uden medlemskab, kan du ikke gå på efterløn.

Har du betalt til efterlønsordningen, kan du gå på efterløn i 4 år. For at kunne gå på efterløn skal du:

  • begynde at betale til efterlønsordningen senest på din 30 års fødselsdag
  • betale til efterlønsordningen i 30 år
  • være medlem af en a-kasse i samtlige 30 år uden pauser.


Dit efterlønsbidrag bliver automatisk trukket, samtidig med at du betaler kontingentet til a-kassen. Se de forskellige kontingenter med og uden betaling til efterlønsordningen.

Du kan trække din indbetaling til efterlønsordningen fra i skat.

Læs mere om efterlønsordningen.

Du skal være medlem af en a-kasse i alle årene

Er du tilmeldt efterlønsordningen, men i en periode ikke medlem af en a-kasse, vil du ikke kunne gå på efterløn. Du vil dog ikke miste pengene, men vil i stedet få dem overført til en pensionsopsparing. Se afsnittet herunder.

Du kan melde dig ud af efterlønsordningen

Har du betalt til efterlønnen, og vil du ikke længere være med i ordningen, kan du melde dig fra igen. Du mister ikke de penge, du allerede har indbetalt til ordningen.

Læs mere om de forskellige muligheder for fravalg.

Du melder dig ud af efterlønsordningen ved at udfylde blanketten Tilbagebetaling af efterlønsbidrag (AR252).

Du kan betale til efterlønsordningen på deltid

Du kan godt gå på efterløn, selvom du har arbejdet og været medlem hos os på deltid. Såvel din indbetaling til efterlønsordningen som din udbetaling, når du er gået på efterløn, vil i det tilfælde være tilsvarende mindre.

Søg om overflytning, hvis du vil skifte a-kasse

Betaler du til efterlønsordningen, og vil du gerne skifte til en anden a-kasse, skal du ikke melde dig ud af din nuværende a-kasse. Så vil du nemlig afbryde din betaling til efterlønsordningen og vil ikke kunne gå på efterløn.

Ved skift til en anden a-kasse skal du derfor melde dig ind der, hvor du gerne vil være medlem. Din nye a-kasse skal nok give den tidligere a-kasse besked og stå for overflytningen af dit medlemskab og din indbetaling til efterlønnen.