Læg en strategi for din jobsøgning

Struktur i hverdagen og en plan med din jobsøgning er gode grundsten, der kan hjælpe dig til at holde motivationen, når du søger job.

Gør op med dig selv, hvad du gerne vil arbejde med. Tænk over dine styrker, kompetencer og passion. Og vær realistisk, så du ikke skyder langt over målet. Måske skal du ikke kun gå efter drømmejobbet men også søge job, der giver dig nogle erfaringer, som ruster dig til næste skridt i karrieren.

 

Lyspære med tekstfelter rundt om

 

Få struktur i din jobsøgning

Det er vigtigt, at du holder motivationen. Så tænk på jobsøgning som et arbejde. Du kan for eksempel lave planer for hver uge, så du ved, hvad der skal ske. Det kunne være, at søge tre nye job, udbygge din LinkedIn-profil og spise frokost med en gammel kollega.

Du kan også deltage i gå-hjem-møder, workshops eller konferencer i din faglige organisation eller i Akademikernes A-kasse. Mange får ny energi og inspiration i de input, de får udefra.

Hold humøret oppe

Det er almindeligt at blive skuffet, når man får afslag på et job. Forsøg så vidt muligt at undgå at tage det personligt. Vær bevidst om, hvor du henter din energi, husk at dyrke motion, få masser af frisk luft, og husk at tælle dine store og små succeser.

Du må også gerne revurdere din strategi, hvis du ikke oplever, den virker. Vær ikke for stolt til at bede om hjælp og input fra andre. Vi i Akademikernes A-kasse står altid klar til at hjælpe.