Jobsøgningsforløb i Akademikernes A-kasse

Også kaldet kontaktforløb. Det er den periode, hvor Akademikernes A-kasse er din primære sparringspartner i din jobsøgning. Det vil for de fleste være de første 3 måneder af dagpengeperioden, men hvis du arbejder på deltid, vil perioden være længere. Tidspunktet hvor dit jobsøgningsforløb bliver overtaget af jobcentret er afhængig af det antal timer, du modtager dagpenge.

Når du får udbetalt din 410. time med dagpenge, vil dit jobsøgningsforløb overgå til jobcentret. De 410 dagpengetimer svarer ikke helt til 3 måneder, men er fastsat for at dit jobcenter kan nå at indkalde dig til din første samtale i jobcentret i 4. måned af din ledighedsperiode.

Da udbetalinger typisk ligger i slutningen af en måned, vil det for de fleste betyde, at de efter 3 måneder med dagpenge på fuld tid vil overgå til et jobsøgningsforløb i jobcentret.

Ovenstående gælder kun for medlemmer, der har meldt sig ledig på jobnet.dk den 1. januar 2024 eller derefter. 

Vi hjælper dig stærkt videre

Hvis ikke du lander i et job i løbet af de første tre måneder, skal du blot vide, at vi stadig er her for dig. Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre, og du er derfor altid velkommen til at booke en samtale med en af vores karriererådgivere. Det kan fx være feedback på CV eller ansøgning eller inspiration til at gå nye veje i arbejdslivet.