37 timer - podcasts om vores arbejdsliv

Abdel Aziz Mahmoud har prøvet det på egen krop. Arbejdet flød ud over de 37 timer – og det gør det nogle gange stadigvæk. Det påvirker hans mentale helbred og har tidligere resulteret i angstanfald og en sygemelding. Derfor undersøger han i denne podcastserie, hvordan vi har det i vores arbejdsliv ved at invitere en række kendte danskere og nogle af vores medlemmer ind til en snak om alle de emner, der kan gnave i nattesøvnen og forhindre os fra at folde os helt ud. For det er vigtigt, hvordan vi bruger vores arbejdstid, når den nu fylder så mange af vores vågne timer.

Ane Cortzen: "Jeg lavede ikke andet end at brokke mig, og det gad jeg simpelthen ikke."

En dag opdagede Ane Cortzen, at hun var blevet den medarbejder, der sad og brokkede sig til sine kolleger i frokostpausen. Hvordan var det kommet dertil?

Abdel Aziz Mahmoud får i denne episode besøg af tv-vært Ane Cortzen til en snak om at føle sig bundet på hænder og fødder i en ellers prestigefuldt fastansættelse på DR, og så tage konsekvensen for at finde tryghed i at være sin egen chef.

Lyt til podcasten med Ane Cortzen her

Helle Thorning-Schmidt: "Jeg dansede på bordene, da jeg var statsminister, jeg lagde det bare ikke op nogen steder"

Helle Thorning-Schmidt mener, at arbejdet bliver sjovere, hvis vi får lov at tage hele vores personlighed med på job. Lyt med i denne episode hvor Helle Thorning-Schmidt besøger vært Abdel Aziz Mahmoud i studiet til en snak om diversitet og personlighed på arbejdspladsen.

Helle Thorning-Schmidt sad fire år som Danmarks statsminister, og i den periode lagde hun bånd på dele af sit udtryk - men aldrig på sin personlighed. Dog fik danskerne ikke altid lov at se hele Helle Thorning-Schmidt. Det gør vi i højere grad i dag, hvor hun kan kombinere det sjove med det seriøse i sit virke som bestyrelseskvinde, forfatter og foredragsholder.

Lyt til podcasten med Helle Thorning-Schmidt her

Sebastian Lynggaard: "Jeg gjorde tingene halvt begge steder"

Sebastian Lynggaard troede, at hans liv skulle til at begynde, da han startede i sit første voksenjob. I stedet følte han sig hurtigt snydt. Han følte, at han lagde bånd på dele af sig selv, indtil han under en sygemelding lå derhjemme og måtte se utilfredsheden i øjnene. Det kom der meme-profilen Herlige Svend ud af.

I denne episode af 37 timer taler han med vært Abdel Aziz Mahmoud om at gå fra skuffelsen ved et skærmbundet kontorjob til at sige op for at blive fuldtids meme-mager og forfatter.

Lyt til podcasten med Sebastian Lynggaard her

Amalie: "Jeg følte mig som en meget lille brik i et meget stort spil"

Amalie står midt i sit livs krise. Derfor er det her en sårbar episode, hvor Abdel Aziz Mahmoud taler med Amalie, der i dag er sygemeldt med stress, efter hun som nyuddannet molekylær biolog landede et prestigefyldt drømmejob. Drømmen brast, da Amalie en dag brød sammen på kontoret efter i længere tid at have følt sig utilstrækkelig og overflødig.

Lyt til podcasten med Amalie her

Sæson 1 af podcasten 37 timer:

Ledighed og identitet - med journalist og radiovært Tony Scott og Louise Lorentzen,  komiker, freelancejurist og skribent

Vores arbejde kan sige meget om, hvem vi er, og det kan (ofte) udgøre en stor del af vores identitet. Derfor kan det gøre ekstra ondt, når vi mister det. Dette afsnit af ’37 timer’ handler om ledighed og identitet.

Lyt til podcasten med Tony Scott og Louise Lorentzen her

Mentalt helbred - med studievært Mette Cornelius og læge og forfatter, Katharina Sandström

Læge Katharina Sandström arbejdede i mange år med stressramte patienter. På trods af sin faglighed ignorerede hun selv de råd, hun gav til andre. I dette afsnit af ’37 timer’ taler Abdel Aziz Mahmoud med sportsjournalist og tv-vært Mette Cornelius og læge og forfatter Katharina Sandström om mental sundhed.

Lyt til podcasten med Mette Cornelius og Katharina Sandström her

Ledelse gjort rigtigt og forkert - med ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, og "Martin", ansat i en større offentlig virksomhed

Ledelse har stor betydning for de valg, vi træffer i vores arbejdsliv. Abdel Aziz Mahmoud taler i denne episode med Margrethe Vestager og medlem af Akademikernes A-kasse, "Martin", om deres forskellige erfaringer med at lede og at blive ledt.

Lyt til podcasten med Margrethe Vestager her

Fastbrændthed - med skuespiller Anders Juul og tidligere embedsmand Anne  Sigsgaard

Hvordan føles det at være brændt fast i sit arbejde? Er det en følelse af konstant mathed, eller kommer det til udtryk som en manglende spænding – eller måske begge dele?

Det kan du blive klogere på i dette afsnit af '37 timer' med Abdel Aziz Mahmoud.

Lyt til podcasten med skuespiller Anders Juul og Anne Sigsgaard her

Gå til forsiden af Akademikerliv

Ikke medlem endnu?

Få økonomisk tryghed, karrieresparring i arbejdslivets overgange og adgang til et stort udvalg af events, workshops og kurser.