21. maj 2021

Samtaler med a-kasse og jobcenter er fortsat digitale

Myndighederne har besluttet at forlænge de digitale samtaler i Akademikernes A-kasse og jobcentret til den 12. juni 2021.

De digitale samtaler er blevet forlænget til den 12. juni. Vi håber på, at vi også efter den 12. juni fortsat kan tilbyde digitale og telefoniske samtaler, hvis du hører til dem af vores medlemmer, der foretrækker det.

Jobcentret afholder også fortsat deres samtaler digitalt, men hvis de synes, det er relevant, kan de indkalde dig til fysiske samtaler. Derfor skal du være opmærksom på, hvad der står i mødeindkaldelsen fra dit jobcenter.

Vi åbner først helt op i starten af efteråret

Når det gælder workshops og events med fysisk fremmøde, så vil vi tidligst åbne op for det 1. september. Det samme gælder besøg på vores kontorer for at få rådgivning eller benytte sig af jobsøgningscaféen i København. På det tidspunkt er vaccineplanen i Danmark gennemført, så vi frit kan være sammen igen uden mundbind og coronapas.

Hvis vi åbner op tidligere, vil vi ikke være i stand til at bryde evt. smittekæder, da vi fx i jobsøgningscaféen ikke ved, hvem der kommer ind. Vi foretrækker også, at vores konsulenter ikke skal bruge tid på at tjekke coronapas, men i stedet gøre det, som de er bedst til – nemlig rådgive om  regler og jobsøgning. Og indtil videre foregår rådgivningen altså stadig digitalt. Men der er ingen tvivl om, at vi glæder os til, at vi igen rigtigt kan mødes fysisk med vores medlemmer.

Læs om genåbning af jobcentrets aktivering og jobhenvisning