4. okt. 2021

Ny mulighed for skattefri udbetaling af efterlønsbidrag

Nyheden er opdateret 12. oktober: Betaler du til efterlønsordningen, vil du i løbet af januar  måned få et brev om din mulighed for at få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit i perioden 1. januar – 30. juni 2022. Det er en mulighed for dig, der ikke har nået din efterlønsalder 1. januar 2022.

Den politiske aftale om tidlig pension har igen gjort det muligt at få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit. Bemærk at fristen er 30. juni 2022.

Vælger du at få efterlønsbidraget udbetalt, melder du dig samtidig ud af efterlønsordningen. Det betyder, at du ikke kan få efterløn, ikke kan optjene arbejdstimer til den skattefri præmie og ikke kan gøre brug af kommunens ordninger for seniorjob og fleksydelse.

Overvejelser om efterløn og tidlig pension

Dine overvejelser om at melde dig ud af efterlønsordningen hænger muligvis sammen med dine overvejelser om tidlig pension. Det er Udbetaling Danmark, der vejleder om tidlig pension og står for udbetalingen. På denne side vejleder de også om efterløn i forhold til tidlig pension: Om tidlig pension på borger.dk.

Når det gælder efterlønsordningen, er vi som a-kasse selvfølgelig klar til at vejlede dig om mulighederne. 

Brev i din indbakke på Mit AKA i januar 2022

Hvis du har mulighed for at få udbetalt efterlønsbidraget skattefrit, har du i løbet af januar 2022 fået et brev i indbakken på Mit AKA. I brevet stod der, hvilket beløb du kan få udbetalt, og hvordan du søger om den skattefri udbetaling. Fristen for at søge er 30. juni 2022.