20. sep. 2021

Jobcenter og a-kasse: Hvor gør du hvad?

I forbindelse med regeringens reformudspil er der stor debat om a-kasserne og jobcentrenes rolle. Men hvad er deres roller egentlig? Og hvordan er din kontakt med dem, når du er ledig?

Reglerne om dagpenge og ledighed er mange og komplekse, og lettere bliver det ikke, at du som ledig både skal have kontakt med os i a-kassen og dit lokale jobcenter. Her får du et overblik over, hvor du skal gøre hvad – og du må hellere zoome ind på billedet for at se detaljerne:

Min Plan: Et fælles værktøj til rådgivning og vurdering

Punktet ”Du udfylder Min Plan” handler om, at du inden obligatoriske samtaler med os skal udfylde en blanket på Mit AKA, hvor du giver oplysninger om din jobsøgning. Til samtalerne med både os og jobcentret bliver Min Plan tilrettet, og på jobnet.dk vil du altid kunne finde den opdaterede udgave af Min Plan. Det er altså både os og din konsulent i jobcentret, som kan se Min Plan – og på dem måde kan vi samarbejde om at støtte dig i din vej til et job.

Og så kan vi heller ikke komme uden om, at vi som a-kasse løbende skal vurdere, om du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Altså om du søger nok job, og om du søger seriøst og realistisk – også når der ikke er job at få inden for dit fagområde. Det er også derfor, at du skal give oplysninger om hvad og hvor du søger job, når du udfylder Min Plan.