27. apr. 2021

2 måneders ekstra dagpenge og genåbning af a-kassen og jobcentret

Beskæftigelsesministeren lægger op til at forlænge hjælpepakken, sådan at dit forbrug af dagpenge i maj og juni ikke tæller med. Det sker samtidig med den gradvise genåbning i samfundet, som også omfatter aktiviteterne i a-kassen og jobcentret.

Lovforslag: Dagpengeforbruget i maj og juni tæller ikke med

I sidste uge fremsatte beskæftigelsesministeren et forslag om, at pausen i dagpengeforbruget også skal gælde for maj og juni måned. Indtil videre har aftalen i hjælpepakken gået på, at der her i 2021 var sat pause for forbruget i januar, februar, marts og april. Du skal fortsat søge 1-2 job om ugen og opdatere Jobloggen mindst én gang om ugen.

Når forslaget er vedtaget, får du et brev fra os i din indbakke på Mit AKA, som forklarer, hvilken betydning det har for dig.

Få overblikket over hjælpepakkerne i 2020 og 2021

Fra den 15. april skal du igen deltage i aktivering og jobhenvisning

Under nedlukningen har det kun været muligt for dig at deltage i aktiveringstilbud, der har været afholdt digitalt – og det har været frivilligt, om du har villet deltage eller ej.

Nu kan du igen komme i fx virksomhedspraktik eller job med løntilskud med fysisk fremmøde på virksomheden. Og det er ikke længere frivilligt, om du vil deltage i jobcentrets aktiveringstilbud. Det betyder, at det har konsekvenser for dine dagpenge, hvis du udebliver eller stopper i et aktiveringstilbud.

Du skal selvfølgelig kun i praktik eller lignende hos virksomheder, der overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Dit jobcenter vil også skulle tage hensyn, hvis du eller dine pårørende er i risikogruppen for covid-19.

Du aftaler de forskellige aktiveringstilbud med dit jobcenter, og det er også her, du skal stille dine spørgsmål om aktivering.

Digitale samtaler indtil 15. maj – og forhåbentlig også derefter

Karrieresamtaler med os her i Akademikernes A-kasse er digitale frem til og med den 15. maj. Endnu ved vi ikke, hvad kravene fra myndighederne bliver herefter, men vi kommer helt sikkert til også at tilbyde digitale løsninger fremover i det omfang, vi må i forhold til lovgivningen.

Måske hører du til dem af vores mange medlemmer, der har været glade for de digitale samtaler – og derfor vil vi gerne fortsætte med dem. Når pandemikontrollen tillader det, vil vi selvfølgelig også byde indenfor på vores kontorer, hvis du foretrækker en samtale, hvor vi kan sidde fysisk sammen. Vi satser nemlig på at kunne tilbyde dig den form for samtale, som passer dig bedst.

Jobcentret afholder også fortsat deres samtaler digitalt, men hvis de synes, det er relevant, kan de indkalde dig til fysiske samtaler. Derfor skal du være opmærksom på, hvad der står i mødeindkaldelsen fra dit jobcenter.