14. okt. 2021

De danske styrelser rummer mange karriereveje

I Akademikernes A-kasse arrangerer vi flere events i samarbejde med ministeriernes styrelser, så vores ledige medlemmer kan høre om jobmulighederne her. Du kan blandt andet høre om Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg, som ofte søger projektledere og IT-profiler.

Karen Dahl Nielsen er politikchef i Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg. Hun har tidligere deltaget i Akademikernes A-kasses styrelsesevent, og hun mener, at det er en god måde at komme i dialog med potentielle medarbejdere.
 
”Det er vigtigt at vi er ude og tale med kandidaterne, om hvad de kan bruge deres uddannelser til. Mange har jo en forestilling om, hvad de skal. Men det kunne være, at der var andre muligheder, end dem man selv tænker, og vi hjælper både studerende og de nyuddannede med at hæve blikket og se mulighederne hos os,” fortæller hun.
 
LÆS OGSÅ: Job i en styrelse: Mød medarbejderne 
 
Karen Dahl Nielsens egen vej til chefjobbet i Esbjerg er et godt eksempel på, at udviklingsmulighederne kan vise sig, når man først har taget første skridt ind i en styrelse.
 
”Jeg startede for snart 14 år siden i et vikariat som afdelingssekretær. Her fandt jeg hurtigt ud af at Sikkerhedsstyrelsen rummer mange muligheder. Jeg har blandt andet været i HR og flere andre afdelinger, men er nu endt som kontorchef for Politik og Kommunikation. Det har krævet hårdt arbejde og yderligere uddannelse undervejs, men så kan du også gå de veje, der interesserer dig,” forklarer hun.
 
Politikchefen har oprindeligt en baggrund som speditør og HD i afsætning, hvilket ifølge hende selv er en lidt utraditionel vej ind i virksomheden. Men via flere forløb med videreuddannelse har hun løbende fået nye og spændende roller i organisationen.

Karrieremuligheder i Esbjerg og omegn

Karen Dahl Nielsen forklarer, at unge profiler – herunder nyuddannede – med fordel kan overveje en karriere i Sikkerhedsstyrelsen.
 
”Der er fx mange unge mennesker, som har været ude at læse, og som nu gerne vil tilbage til deres hjemstavn og arbejde. Vi tager gerne unge ind, så de kan vokse i vores eget system, og både Esbjerg og resten af Vestjylland har flere styrelser og andre arbejdspladser, som gør det muligt at fortsætte karrieren andre steder end hos os,” fortæller hun.
 
Lige nu har Sikkerhedsstyrelsen flere ledige stillinger. De søger blandt andet en projektleder til politiske projekter, og de mangler også profiler til deres digitaliseringsafdeling.
 
”Sikkerhedsstyrelsens kerneopgave er markedsovervågning og tilsyn med alt fra sutter til kraftværker.  Digitalisering er en krumtap i den udvikling, vi gennemgår, da vi hele tiden skal have nye digitale værktøjer som bygger på fx machine learning og RPA-teknologi, så vi bedre kan markedsovervåge produkter fra udlandet, så det, der rammer danske forbrugere, lever de op til kravene,” forklarer Karen Dahl Nielsen.
 
Hun understreger, at det er vigtigt at komme ud og møde kommende medarbejdere på events, som dem styrelsen holder sammen med Akademikernes A-kasse.
 
”De studerende og de andre profiler, som deltager hjælper, også os. For der er mange uddannelser, vi ikke kender, og det er derfor godt at tale med profilerne og få etableret en gensidig dialog. Og som jobmarkedet er lige nu, hvor det generelt er svært at besætte stillinger, er det endnu vigtigere, at vi kommer ud og møder kandidaterne,” slutter hun.

Karen Dahl Nielsen

Karen Dahl Nielsen