29. nov. 2021

By ACRE vinder Akademikerprisen 2021

By ACRE blev mandag aften kåret som vinder af årets Akademikerpris. Rollatorproducenten fra Kongens Lyngby vinder, fordi virksomheden har været i stand til at nytænke deres produkter med hjælp fra akademikeren Maria Kjærsgaard.

By ACRE vinder årets Akademikerpris, fordi virksomheden – med hjælp fra akademikeren Maria Kjærsgaard – er gået nye veje i tilgangen til deres produkter – som er rollatorer og andre hjælpemidler. Maria har været med til at gøre op med stigmatiseringen og den gængse fortælling om rollatorer og fået placeret By ACRE på det globale landkort.

Maria Kjærsgaard, der i dag er Marketing Manager og leder sit eget team, har fået bekræftet mange teorier fra sit studie i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation. Blandt andet det faktum at brugen af influencers naturligvis ikke er forbeholdt mode eller sport, men også i høj grad fungerer, når man sælger rollatorer.

Akademikere skaber vækst

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Ifølge Anders Berggreen, som er stifter og leder af By ACRE, har virksomheden nydt godt af den akademiske indsigt, hvor man går meget evidensbaseret til arbejdet.

”Maria kom med så stærk en faglighed, og hun har en evne til at sortere i de indfald, vi får. Hun går ind og finder ud af, om et indfald skal foldes ud. Giver det fx mening at være aktiv på de sociale medier, når vores målgruppe er ældre. Det mente hun,” siger han.

Anders Berggreen understreger, at det er i samspillet mellem akademikeren og de andre fagligheder, at tingene tager form.

”Til hverdag tænker vi ikke i akademikere og andre fagligheder. Det er det bedste argument, der tæller hos os, men Maria har jo tit gode argumenter med sin indsigt. Men der er samspillet, der betyder noget. Det er i krydsfeltet energien ligger.”

Og han fortsætter.

”En rollator er et transportmiddel og ikke bare et hjælpemiddel. Og det er den historie, vi gerne vil fortælle. Og vi er blevet skarpere på at dyrke den fortælling, mens vi løbende evaluerer og fintuner vores koncept,” siger han.

Læs mere om Akademikerprisen

Læs et længere portræt af 2021-vinderen af prisen: By ACRE