14. okt. 2021

Bliv omskolet til IT-specialist på få måneder

Virksomheden Experis hjælper jobsøgende og virksomheder ved at opkvalificere ledige, så de på tre måneder kan løse virksomhedernes IT-udfordringer.

Som nyuddannet er det langt fra sikkert, at du har den specifikke erfaring, som gør, at du kan gøre en forskel eller blot få en fod inden for hos virksomhederne. Derfor hjælper Experis jobsøgende – både nyuddannede og mere erfarne profiler – med at få de konkrete erfaringer, som firmaerne efterspørger.

”Vi har to målgrupper, og vi løser to udfordringer i markedet. Vi sørger for at rekruttere, ansætte og opkvalificere IT-profiler. Uanset om de er i starten af deres karriere eller er erfarne profiler, mangler mange praktisk erfaring og specialisering, og det hjælper vi med, ”fortæller Daniel Bell, som er Head of Experis Academy.

Daniel Bell forklarer, at selvom der umiddelbart er stor efterspørgsel på IT-profiler, så er der mange nyuddannede, som har udfordringer med at få deres første fuldtidsjob.

”Virksomheder mangler over en bred kam IT-specialister og har enten ikke tid, ressourcer, eller har udfordringer med at tiltrække kandidater, og så sikrer vi gennem akademiet, at de får en medarbejder, der er produktiv fra dag 1 og ikke skal bruge 9-12 måneder på at blive effektiv,” siger han.

Intensiv opkvalificering

Selve programmet består af et intensivt 3 måneders forløb. Det baserer sig på praktiks træning i højt tempo med konstant feedback. Og det er afgørende, at man i forvejen har en vis erfaring med kodning – eventuelt fra kurser på studiet.

”Man skal kunne kode i forvejen. Det betyder ikke, at man er datalog, men man skal kunne nok til at bestå vores prøve. Har du fx en bachelor eller kandidat, hvor kodning har været en del af uddannelsen, eller har du kodet i fritiden, så har vi eksempler på, at du kan består vores case og komme ind på programmet,” fortæller akademilederen.

Han understreger, at det handler om at bygge bro til virksomhederne, så de får en produktiv IT-profil, som vil kræve mindre oplæring i virksomheden efter at have været igennem Experis’ forløb.

”Både virksomheder og nyuddannede oplever, at der desværre ikke altid er tilstrækkelig sammenhæng mellem det, man lærer på en uddannelse, og det som virksomhederne efterspørger. Der kan vi så lukke hullerne og sørge for at sætte de rette kompetencer i spil,” forklarer Daniel Bell.

Tilpasser sig markedets behov

For Experis’ leder drejer det sig om at løse nogle af de udfordringer, der er på fremtidens arbejdsmarked, hvor hurtig opkvalificering kan løse, at mange kompetencer bliver forældet over kort tid.

”Vi følger markedet meget nøje og taler med mange virksomheder, så vi kender de udfordringer, de har, og i hvilken retning tendensen går i forhold til de mest benyttede og efterspurgte teknologier,” fortæller han.

Experis er stadig på deres første år i Danmark, og indtil videre har 20 kandidater været igennem deres akademi. Af dem har tre været ledige medlemmer af Akademikernes A-kasse, som efterfølgende har fået job.

”Vi har glade kunder og gode tilbagemeldinger. Kunderne er vildt imponerede over, hvad vores kandidater kan. Og de kan se en tydelig forskel på almindelige nyuddannede og de profiler, vi leverer,” slutter Daniel Bell.