13. okt. 2020

Job i en styrelse: Mød medarbejderne

Hør om 2 ledige akademikeres vej til job i en styrelse.

I Akademikernes A-kasse arrangerer vi jævnligt events med nogle af ministeriernes styrelser, så vores ledige medlemmer kan høre om jobmulighederne her. I den forbindelse tog vi en snak med 2 medlemmer om deres vej fra ledighed til ansættelser i henholdsvis Landbrugsstyrelsen og Spillemyndigheden.

Malene Wigh Felsen er 46 år og blev i 2019 uddannet jurist efter flere år som postmedarbejder. Efter hun afsluttede sin uddannelse, kom hun i virksomhedspraktik hos Miljøstyrelsen, og det førte efterfølgende til jobbet hos Landbrugsstyrelsen.

”Jeg var til et event i Odense med a-kassen, hvor man kunne møde ansatte og ledere fra styrelser, høre oplæg og spørge til opgaverne,” fortæller hun.

Malene var godt forberedt på dagen, og hun havde besluttet sig for at høre om mulighederne for praktik, da hun forventede, at der ville være stor konkurrence om de ledige stillinger.

”Jeg fik noget viden, og det var rart at komme ud og tale med nogen og møde andre i samme situation. Det kan godt blive en meget privat sag at søge job, så det er godt at komme ud og møde folk ansigt til ansigt,” siger hun.

”Jeg troppede op og afleverede mit cv personligt, og jeg endte med at komme i praktik i Miljøstyrelsen. Jeg kom til at sidde i et stort fælleskontor, og jeg følte hurtigt, at jeg var en del af det hele,” fortæller Malene.

Styrelsen havde et godt introprogram, og Malene kom med på det samme forløb som nyansatte, selvom hun var i praktik.

”Jeg var med til de rigtige møder, og jeg fik god oplæring og følte også, at jeg fik ansvar og skulle løse opgaver på egen hånd,” forklarer hun.

Malene søgte faste stillinger andre steder, mens hun var i praktik og kom til samtaler i 3 andre styrelser – herunder Landbrugsstyrelsen, hvor hun arbejder i dag.

”Før jeg var i praktik, kom jeg sjældent til samtaler, så det hjalp mig at være engageret og forberedt til eventet med styrelsen og lufte muligheden for praktik for dem. Det kan være en god vej ind,” fortæller hun.

HR-konsulent hos Spillemyndigheden

En anden, der fandt job i en styrelse, er Rebecca Andersen på 31. Hun er ansat som HR-konsulent hos Spillemyndigheden, som er en styrelse under Skatteministeriet.

”Jeg er uddannet BA.negot. og cand. merc. i styring og ledelse fra SDU og var ledig i 8 måneder, før jeg fik jobbet. I starten kom jeg hurtigt til 2 samtaler, og så var der helt dødt i et halvt år. Der skete intet,” fortæller hun.

Rebecca havde flere online jobprofiler, der skanner nettet for relevante stillinger, men det var via Akademikernes A-kasses jobdatabase, at hun spottede det vikariat, der blev vejen ud af ledighed.

”Jeg faldt sent over jobopslaget. Der var faktisk ansøgningsfrist 2 timer senere, men jeg nåede det. Dagen efter fik jeg et opkald og var til samtale om mandagen, lavede en personlighedstest og så en samtale i København. Det gik meget hurtigt,” forklarer hun.

Rebecca begyndte i et barselsvikariat men blev sidenhen fastansat. Og hun er yderst tilfreds med jobbet i styrelsen.

”Vi er meget tætte på beslutningerne, da Spillemyndigheden er en lille styrelse. Det er naturligvis politikerne, der bestemmer, men vi eksekverer,” fortæller hun.

Rebecca arbejder som HR-konsulent og sidder med en bred vifte af opgaver. Hun arbejder blandt andet tæt sammen med ledelsen med hensyn til udviklingsopgaver samt med rekruttering af nye profiler, da styrelsen var en del af udflytningen (fra København til Odense).

”Nogle tror, at man i en styrelse kommer ind i et stift system, men her er meget frihed under ansvar, og det er et vigtigt arbejde, vi udfører,” slutter hun.