23. apr. 2020

En måneds forlængelse af hjælpepakken til ledige

Lørdag 18. april blev der indgået en politisk aftale om at forlænge corona-hjælpepakkerne med en ekstra måned. I første omgang var det 3 måneders ekstra dagpenge, og med den nye aftale bliver det til 4 måneder i alt. 

Forlængelse af hjælpepakkerne betyder, at pausen i ledige medlemmers forbrug af dagpenge nu går frem til 30. juni 2020. Det samme gælder også for supplerende dagpenge. Når det bliver 1. juli 2020, vil du som ledigt medlem altså have samme ret til dagpenge, som du havde 1. marts 2020.

Derudover er suspenderingen af karensdagen også forlænget til 30. juni 2020. Karensdag er en dag uden dagpenge, hvis man har haft mindre end 148 timers arbejde inden for 4 måneder.

I Akademikernes A-kasse er vi fortsat glade for, at politikerne vil hjælpe vores ledige medlemmer. Vi har dagligt kontakt med medlemmer, der er bekymrede for deres økonomi og jobsøgning i denne tid.

Nyt: Suspendering af regel om mindsteudbetaling

Som noget nyt i hjælpepakken bliver den såkaldte mindsteudbetalingsregel også sat på pause i samme periode for medlemmer, der bliver hjemsendt fra arbejde eller omfattet af arbejdsfordeling. Mindsteudbetalingsreglen går ud på, at man mindst skal have ret til 14,8 timers dagpenge i en måned for at få udbetalt dagpenge. Suspenderingen af reglen betyder, at man godt kan få dagpenge, hvis man bliver ledig i slutningen af måneden.

Hvad med pausen i krav til jobsøgning?

Pausen i forbruget af dagpenge følger ikke de samme regler som pause i kravene til jobsøgning og rådighed. Kravene er sat på pause indtil videre, men hvor længe ved vi ikke noget om endnu.

Vi sender en besked til alle vores ledige medlemmer, når de sædvanlige krav til jobsøgning og rådighed igen kommer til at gælde. Så hold øje med post fra os i din indbakke.