11. sep. 2020

Udbetaling af engangs-tilskud på 1.000 kr.

Tilbage i juni måned blev politikerne enige om en genopretningsplan for at sætte gang i forbruget. En del af planen er et engangstilskud på 1.000 kr. til alle, der har modtaget offentlige ydelser i april 2020.

De 1.000 kr. bliver ubetalt i løbet af oktober måned. Pengene bliver automatisk sat ind på NemKonto, så du behøver ikke gøre noget for at få pengene. Beløbet er skattefrit, og du skal ikke oplyse om det på forskudsopgørelsen. Det er ATP, der står for udbetalingen.

Hvem får 1.000 kr.?

Alle der har fået offentlige ydelser i april 2020 vil få udbetalt engangstilskuddet. Det betyder, at hvis du som medlem hos os har fået udbetalt dagpenge, feriedagpenge eller efterløn for april måned, vil du få udbetalt de 1.000 kr. til din NemKonto.

Hvornår bliver engangstilskuddet udbetalt?

ATP oplyser, at de udbetaler beløbet i løbet af oktober måned – og de gør det i tilfældig rækkefølge. De vil ikke kunne oplyse dig om en konkret dato.

Hvis du ikke har fået udbetalt engangstilskuddet 1. november 202, men mener at du burde have fået det, kan du søge om det. Ansøgningen vil være tilgængelig fra 1. november, og du skal kunne dokumentere, at du har fået en af de relevante ydelser for april måned 2020 og har en NemKonto.