19. mar. 2020

Covid-19: FAQ for selvstændige

Få svar på dine spørgsmål som selvstændig i FAQ'en nedenfor. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, sidder vi klar ved telefonen på 3395 0395. Vi har åbent mandag-fredag fra 10-14.Reglerne kan ændre sig, men FAQ'en bliver løbende opdateret, så det er en god idé jævnligt at besøge vores hjemmeside.

Har du brug for vejledning om andet end dagpenge, kan du læse om støtteordning for selvstændige på virksomhedsguiden.dk

 

Kan jeg få dagpenge, hvis jeg lukker min virksomhed midlertidigt?

Svaret afhænger af, om du har en eksisterende ret til dagpenge eller ej:

Med en eksisterende ret til dagpenge
Er du selvstændig erhvervsdrivende og har en eksisterende ret til dagpenge, kan du i visse tilfælde søge om at få ændret din definition til at være formueforvaltning eller fritidsbeskæftigelse.

Vær dog særligt opmærksom på, at du ikke kan opfylde betingelserne om at have ændret din nuværende selvstændige virksomhed til formueforvaltning alene ved, at du er økonomisk ramt af Corona-epidemien. Vælger du til gengæld at lukke din annoncering udadtil, opsige de få kontrakter, der måtte være i din virksomhed på nuværende tidspunkt, eller foretager du andre aktive ændringer i din virksomheds nuværende markedsføringsgrundlag, kan du søge om at skifte definition til formueforvaltning. Læs mere om definitionen på  formueforvaltning og fritidsbeskæftigelse

Du kan evt. også søge om supplerende dagpenge samtidig med, at du har din virksomhed i et mindre omfang end hidtil. Kontakt os for at få nærmere vejledning om lige præcis din situation.

Første gang du vil søge om dagpenge eller din tidligere ret til dagpenge er udløbet
Du skal lukke din virksomhed for at få ret til dagpenge, hvis du har drevet selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse. Det vil sige, at det er første gang, du skal søge om dagpenge, eller din tidligere ret til dagpenge er udløbet, samtidig med at du ikke opfylder et arbejdskrav som lønmodtager forud for din ledighed.  Der gælder desværre ikke særlige regler på dette område selvom en virksomhed er økonomisk ramt af Corona- epidemien. Læs mere om reglerne for at få dagpenge efter at have drevet selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse.