6. maj 2020

Bekymret for fremtiden? Brug vores telefonrådgivning

Vores karrierekonsulenter sidder klar til at hjælpe dig, så du kan flytte dit fokus over på muligheder i stedet for bekymringer.

De obligatoriske samtaler med os og jobcentret er i øjeblikket suspenderet. Så det er op til dig selv at booke en telefonisk karrieresamtale med vores karrierekonsulenter, hvis du har brug for inspiration og sparring til din jobsøgning.

Jannik Talleruphuus er en af karrierekonsulenterne, der er klar til at lytte og rådgive, og han ser 3 gode grunde til at booke en samtale.

1) Se mulighederne på det corona-ramte jobmarked

”Selvom mange brancher er hårdt ramt af stilstand og nedskæringer pga. corona-krisen, så er der også brancher, der har fået ekstra travlt. Det gælder fx dele af medicinalbranchen, medico-industrien og andre brancher, der løser opgaver inden for sundhedsområdet. Tilsvarende ser vi også en stigning i aktivitet inden for fx leverandører af platforme til digitale møder og også i butikker med webbaseret salg,” fortæller han.

I en samtale giver vores karrierekonsulenter dig sparring på, hvordan du eventuelt kan sætte dine kompetencer i spil i forhold til disse brancher, så du kan sætte ind med en uopfordret ansøgning.

Kan du slet ikke se muligheder for dig i ovennævnte brancher, så kan der også opstå nye muligheder i andre brancher, fortsætter Jannik Talleruphuus.

”Mange virksomheder er på grund af krisen tvunget til at tænke nyt, og her kan du måske tilbyde dig med analyse af nye markeder og kreative idéer til virksomhedens proces med at udforske nye veje.”

2) Brug tiden til at skærpe din historie og dit materiale

Måske skal du i stedet for at kigge ud på arbejdsmarkedet bruge tiden til at kigge indad – det vil sige på dit cv og på den historie, du vil fortælle om dig selv med dine jobansøgninger, eller når du tager kontakt til dit netværk.

”Lige nu kan det være svært at finde nok relevante job at søge på, da der er meget færre opslåede stillinger. Det kan derfor være en oplagt mulighed til at få arbejdet med din historie i cv’et og ansøgningen – både så du står stærkere i konkurrencen om de jobs, der er slået op, men også så du står bedre, når virksomhederne kommer op i gear på den anden side af krisen,” siger Jannik Talleruphuus.

3) Få luft og parkér bekymringerne

Afslutningsvis peger Jannik Talleruphuus også på, at en samtale med en karrierekonsulent nogle gange også kan fungere som en ventil  til at komme af med bekymringerne. Det kan være konstruktivt, hvis man hverken kan se muligheder eller har inspiration til at arbejde med sit jobsøgningsmateriale. Denne type samtale kan være et vigtigt skridt til igen at kunne finde energi til jobsøgningen.

Book en karrieresamtale på 'Mit AKA'