26. sep. 2019

Syddanske virksomheder søger akademikere fra Aarhus

Cirka 200 ledige brugte en onsdag i september på at høre om karrieremulighederne hos 17 syddanske virksomheder. Arrangementet fandt sted hos Akademikernes A-kasse i Aarhus, og flere virksomheder havde konkrete jobåbninger med på dagen.

Af Martin Ellermann (mae@aka.dk)

Onsdag den 18. september kunne ledige og nyuddannede komme til jobdating hos Akademikernes A-kasse i Aarhus. Her fik de mulighed for møde en række syddanske virksomheder, som alle har behov for at ansætte højtuddannede kandidater.

Bag arrangementet stod Akademikernes A-kasse, work-live-stay southern denmark (WLS), Djøf og Ingeniørforeningen IDA.

”Jeg er her, fordi jeg er nyuddannet. Og jeg synes det kunne være interessant at komme ud og møde nogle forskellige virksomheder. Som nyuddannet har man ikke så stort et netværk,” fortæller Nikoline Christensen, som er civilingeniør med fokus på sundhedsteknologi.

De 17 syddanske virksomheder fortalte både om aktuelle og kommende karrieremuligheder. Og der var muligheder for både studerende, nyuddannede og profiler med erfaring.

”Der er nogle interessante ingeniørvirksomheder her i dag. Jeg har talt med Interacoustics, som var en af de primære grunde til, at jeg kom. Jeg vil gerne høre om deres opgaver og den type ingeniør, de søger,” forklarer Nikoline.

Karriere i Syddanmark

Som akademiker kan det være en god idé at overveje jobmuligheder uden for de store universitetsbyer. Her finder du nemlig virksomheder, som efterspørger højtuddannede inden for en lang række felter. Og en flytning er heller ikke noget, der skræmmer Nikoline Christensen.

”Jeg er ikke begrænset af, hvor jeg skal bo og arbejde. Jeg er oprindeligt fra Nordjylland, og er nu her i Aarhus. Og jeg er villig til at flytte igen for det rigtig job,” siger hun.

Og det rigtige job kunne måske være hos Danfoss. Lone Wrang, som er senior Recruiter hos teknologivirksomheden, fortæller, at de blandt andet mangler ingeniører og softwareprofiler. 

”Vi kan bruge mange forskellige profiler – også med mere skæve og spændende baggrunde. Og selvom hovedkvarteret ligger i Nordborg har vi også baser mange andre steder,” siger hun.

Lone Wrang forklarer, at Danfoss er på Syddansk Jobspot for at gå i dialog med de jobsøgende.

”Det handler om at få skabt en god relation til Danfoss. Hvis man er interesseret i et job hos os, råder jeg folk til at forberede sig og så kontakte de ansættende ledere. Men stil ikke spørgsmål, som alle kan finde på hjemmesiden. Spørg kun om de ting, du reelt har behov for at få uddybet,” siger hun.

Dialogen med profilerne

Peter og Josephine er begge uddannet cand. merc.’ere fra i sommer. De er på Syddansk Jobspot for at høre, hvilke profiler virksomhederne mangler, og hvor de skal lægge fokus i en ansøgning.

”Vi har lavet en liste og researchet, inden vi kom i dag. Vi er specielt interesseret i Carlsberg, Danfoss og Interacoustics. De fleste steder modtager omkring 200 ansøgere inden for mit felt. Så det er rart at vide, hvad man skal lægge vægt på i en ansøgning,” siger Josephine.

Men charmeoffensiven går begge veje. Tine Poder, som er Senior HR Manager hos Gram & Juhl, forklarer, at de har brug for at møde potentielle kandidater, de da ikke er så kendte hos de profiler, de søger.

”Vi har to ledige stillinger, så vi er kommet hertil med noget i posen. Det er vigtigt for os at møde og gå i dialog med kandidaterne, da vi ikke er så velkendte hos målgruppen” siger hun.

HR-chefen forklarer, at kendskabsgraden ofte kan være en større udfordring end virksomhedens lokation i det syddanske. Men samarbejdet med blandt andre WLS og Syddansk Universitet hjælper dem i forhold til rekrutteringen.

”Og vi har helt klart talt med potentielle profiler i dag, der kunne passe godt ind hos os,” slutter hun.

 

 

Virksomheder der deltog på Syddansk Jobspot

Agramkow, Carlsberg, DAMM Cellular Systems, Danfoss, DLG, Energistyrelsen, Gram Equipment, Gram & Juhl, Hansen Technologies, Interacoustics, Landbrugsstyrelsen, LINAK, Bitzer, Miljøstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Bureau Veritas