4. jan. 2019

Ny formand for Akademikernes A-kasse

Thomas Damkjær Petersen er i dag valgt som ny formand for bestyrelsen i Akademikernes A-kasse (AKA).

“Jeg skal nu lede AKA igennem en svær periode. Vi har alle været vidner til oprulningen i pressen af uacceptable ledelsesforhold og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge. Derfor befinder AKA sig lige nu i en ledelses- og omdømmekrise. I bestyrelsen har vi derfor sat gang i to opgaver. Den første er at skabe en governance-struktur, der skaber gennemsigtighed om beslutninger og sikrer ordentlighed. Den anden, som er sat i gang i dag, er at få rekrutteret en ny administrerende direktør, der kan genskabe tillid og dermed respekten for AKA”.

“Kerneforretningen i AKA – at få ledige akademikere i job og sikre korrekt udbetaling af dagpenge - er sund og medlemmerne er tilfredse. Medarbejderne har været igennem en hård tid og de fortjener nu stabilitet og en fast kurs, så de fortsat kan yde deres netop prisbelønnede gode arbejde. Både af hensyn til medarbejdere og medlemmer er jeg fast besluttet på, at AKA nu ser fremad frem for at svælge i fortidens ledelsessvigt”.

Hvad angår fortiden, vil jeg i den kommende tid sætte mig grundigt ind i AKA's forhold, herunder afvente tilsynsmyndighedernes undersøgelse af sagen, inden jeg eventuelt drager yderligere konklusioner," siger Thomas Damkjær Petersen.

Thomas Damkjær Petersen er formand for Ingeniørforeningen, IDA og varetager fremadrettet formandskabet i AKA sideløbende med arbejdet i IDA.

 

For yderligere info: Morten Huse Eikrem-Jeppesen, ekstern pressekonsulent i AKA, mobil: 53850770