3. sep. 2019

Akademikerprisen 2019: Hosta Industries er i finalen

Stålvirksomheden fra Hjallerup skal repræsentere Nordjylland i den landsdækkende konkurrence den 7. november.

Hosta Industries blev mandag den 2. september udvalgt til at repræsentere Nordjylland i finalen af Akademikerprisen 2019.

Virksomheden, der er en førende leverandør til metalindustrien i Danmark og udlandet, vinder, fordi de med ansættelsen af cand. mag. Anja Klitgaard-Hermansen fik en ny og vigtig profil ind i firmaet. Anja har blandt andet etableret en HR-funktion, der har været med til at udvikle og opkvalificere deres medarbejdere.

Akademikere skaber vækst

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en lille eller mellemstor virksomhed, der med akademisk arbejdskraft har skabt vækst og udvikling. Og ifølge Søren Mosevang, medejer og CEO i Hosta Industries, er det netop, hvad deres akademikere har præsteret.

”Hos Hosta gør vi meget ud af at udvikle vores medarbejdere. Vi opkvalificerer dem gennem forskellige forløb, og vi bruger vores HR til at lave et samarbejde med tekniske skoler og private kursusudbydere. Vi ansatte Anja, fordi vi kunne se et behov for at skabe en pipeline af medarbejdere. Hvis ikke vi selv udvikler vores medarbejdere, så har vi ikke de medarbejdere, vi har brug for i vores virksomhed. Så hendes arbejde har været en nøgle til den vækst, vi har set,” fortæller Søren Mosevang.

Anja Klitgaard-Hermansen har været hos Hosta Industries siden 2016. Hun tog selv kontakt til virksomheden, da hun kunne se deres behov for at oprette en HR-funktion.

”Vores vækst skal komme via kompetenceudvikling. Udfordringen for os som virksomhed er at finde de rigtige kompetencer. Vi kan ikke bare gå ud og finde de folk, vi har brug for. Vi skal træne og udvikle dem selv. Og det sørger jeg for,” siger Anja.

Finalen: Prisuddeling i november

De nominerede til Akademikerprisen er udpeget af Akademikernes A-kasses regionale Advisory Boards. De indstillede skal som en del af nomineringsprocessen kunne redegøre for, at en eller flere akademikere har bidraget til at skabe vækst og innovation i virksomheden.

Den 7. november bliver det afgjort, om Hosta Industries bliver vinder af Akademikerprisen 2019. Kåringen finder sted ved en prisuddeling på Langelinie Pavillonen. Læs mere om prisen her.