20. aug. 2019

Guide: Har du modtaget en regning, selvom du stadig er studerende?

Vi får mange spørgsmål fra studerende, der er forvirrede over, at de har modtaget en regning fra a-kassen, selvom de stadig er studerende. Årsagen er, at da du i sin tid meldte dig ind i a-kassen, indgav en slutdato for dit studie, og det er ikke altid, at den holder stik. Læs her, hvad du skal gøre.

Jeg har fået en regning, men jeg er stadig studerende

Grunden til, at du har modtaget en regning, er, at du på et tidspunkt har oplyst os om, at du færdiggør din uddannelse nu. Har du forlænget din uddannelse, skal du udfylde en blanket om forlængelse af gratis studiemedlemskab.

Du finder blanketten ved at logge på aka.dk med dit nemid, vælge Blanketter > Medlemskab og kontingent. Når du får en bekræftelse på din forlængelse, kan du smide regningen ud.

Hvad hvis jeg har fået en regning, men jeg fortsætter på en overbygning/kandidat?

Er du blevet færdig med en uddannelse og fortsætter på en overbygning, skal du skifte status til nyuddannet senest 14 dage efter endt uddannelse. På blanketten kan du oplyse, at du læser videre og fortsat ønsker gratis studiemedlemskab.

Ved at skifte status til nyuddannet, sikrer du dig en ret til dagpenge, i tilfælde af at du afbryder din kandidatuddannelse.

Du udfylder under Blanketter > Medlemskab og kontingent.

Bemærk: Det er vigtigt, at du overholder 14-dagesfristen, da det er dette, som gør dig berettiget til at modtage dagpenge.

Jeg har forlænget min uddannelse. Hvad skal jeg gøre?

Har du forlænget din nuværende uddannelse, skal du gå ind på vores hjemmeside og udfylde blanketten til forlængelse af gratis studiemedlemskab.

Du finder den ved at logge på aka.dk med dit nemid, vælge Blanketter > Medlemskab og kontingent > Forlængelse af gratis studiemedlemskab.

Jeg er blevet færdig med min uddannelse, hvad skal jeg gøre?

Du skal skifte status til nyuddannet senest 14 dage efter endt uddannelse. Dette gøre du ved at logge på vores hjemmeside aka.dk og udfylde en blanket som hedder ”Skift status fra studerende til nyuddannet”.

Du finder den under Blanketter > Medlemskab og kontingent.

Bemærk: Det er vigtigt at du overholder 14-dagesfristen, da det er dette, som gør dig berettiget til at modtage dagpenge.