11. dec. 2019

Fyret a-kasse-direktør slipper for tiltale

Københavns Politi og Rigsadvokaten har nu behandlet sagen om den tidligere direktør i Akademikernes A-kasse. De mener ikke, at direktørens handlinger er nok til, at han skal stilles for retten for at have overtrådt straffeloven.

I efteråret 2018 gjorde en vicedirektør i organisationen opmærksom på flere kritisable forhold i Akademikernes A-kasse. Det drejede sig blandt andet om misbrug af midler i forbindelse med indkøb og arrangementer, personlig brug af bonusordninger, der tilkom virksomheden samt chikane af tillidspersoner i a-kassen. Den daværende adm. direktør blev i den forbindelse afskediget, og flere medier satte fokus på de kritisable forhold, der har hersket i Akademikernes A-kasse.

LÆS OGSÅ: Orientering: De verserende sager om Akademikernes A-kasse

Fyring var på sin plads

Selvom Rigsadvokaten nu dropper at rejse tiltale, fastholder Akademikernes A-kasse, at både afskedigelsen og politianmeldelsen var på sin plads.

”Vi er uforstående over for, at der ikke kan føres en straffesag, men vi tager det til efterretning, at sagen droppes. Jeg er forbavset over, at de ikke mener, den holder, men det er naturligvis politiet, som skal vurdere, om de kan føre bevis i en retssal,” siger formand for bestyrelsen i AKA, Thomas Damkjær Petersen, til Berlingske.

Ud over a-kassens politianmeldelse valgte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) også på eget initiativ at melde forløbet til politiet.  

Venlig hilsen
Akademikernes A-kasse