27. feb. 2019

Elevatortalen: 4 afgørende råd

Bliv helt skarp i din kommunikation, når du skal præsentere dig selv og dine kompetencer. Få en erfaren karrierekonsulents bedste råd til, hvordan du opbygger din elevatortale. 

Jannik Talleruphuus er karrierekonsulent hos Akademikernes A-kasse. Hver dag hjælper han medlemmer med at blive skarpe i deres jobsøgning. Han giver dig her de 4 elementer, der danner udgangspunkt for en god elevatortale.

1) Det faglige fundament

Fortæl helt kort om din grundlæggende faglighed, og hvad du er specialiseret i? Fx: ”Jeg læser cand.merc.com med fokus på digital marketing” eller ”Jeg læser teknoantropologi med speciale i Robotics og AI-løsninger”.

2) Din faglige passion

Vis hvad du vil, og hvad du brænder for. Fx: ”Det, der driver mig, er arbejdet med digital marketing, sociale medier og SEO-optimering” eller ”Min passion ligger inden for samspillet mellem robotteknologi og mennesker”.

3) Dine faglige kompetencer

Beskriv hvilken konkret viden og erfaringer du kan byde ind med, som kunne være værdifulde for virksomheden. Fx: ”Jeg har gennem mit studie arbejdet med de nyeste indsigter inden for markedsanalyse, SEO-optimering og andre værktøjer inden for digital marketing”.  

4) Dine vigtigste personlige kvaliteter

Rund af med at fortælle lidt om dig selv, og hvordan du vil gå til opgaverne. Fx: ”Jeg holder mig opdateret på nye trends inden for digital marketing. Så jeg er altid den, der kommer med nye kreative løsninger på udfordringerne”.

Andre input til elevatortalen

  • Fortæl om dine langsigtede mål og passion. Undersøgelser viser nemlig, at det vigtigste for virksomheder, når de skal ansætte fx en studentermedhjælper eller en nyuddannet, er motivationen og personens faglige passion.
  • Sæt dig på forhånd ind i de virksomheder, du vil tale med, så du kan målrette din pitch til deres behov. Få dem til at føle sig specielle og særligt udvalgt.
  • Tænk bundlinje ind i din kommunikation. Dvs. hvordan du kan være med til at skabe værdi for virksomheden.
  • Vær nysgerrig på virksomheden, og stil spørgsmål, når dialogen begynder efter din introduktionstale.