4. sep. 2019

Akademikerprisen: Strandbygaard vinder midtjysk regionsfinale

Trykkeriet Strandbygaard fra Skjern skal repræsentere Midtjylland i den landsdækkende konkurrence den 7. november.

Strandbygaard blev tirsdag den 3. september udvalgt til at repræsentere Midtjylland i finalen af Akademikerprisen 2019.

Virksomheden er en landsdækkende trykleverandør med speciale i at levere fleksible og miljøvenlige trykløsninger til erhvervsmarkedet. I 2018 ansatte Strandbygaard Janet, der har en master i teknisk miljø- og arbejdsmiljøledelse. Hun har udviklet virksomheden både i forhold til bæredygtighed og effektivitet.

Akademikere skaber vækst

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en lille eller mellemstor virksomhed, der med akademisk arbejdskraft har skabt vækst. Og akademikeren Janet har netop skabt betingelserne for vækst og udvikling i et firma, der havde brug for et stærkt fokus på miljø.  

”Den grafiske branche har tidligere haft et dårligt ry med hensyn til miljø. I dag er det en af de mest miljøvenlige brancher i Danmark. Vi vidste, at vi skulle have en grøn profil for at overleve i markedet. Det har Janet hjulpet med, og hun har været med til at sætte ting i struktur,” forklarer ejer Ole Strandbygaard.   

Han ser akademikere som afgørende for virksomhedens udvikling, da de stiller de irriterende spørgsmål, som skal stilles.

Janet mener selv, at hun gør en forskel ved at skabe struktur og vedligeholde alle virksomhedens miljøcertificeringer. Og så supplerer hun de andre fagligheder i firmaet.  

”Jeg skaber værdi her ved at give mig i kast med projekter, som ledelsen ikke har tid til. Og så er det lidt mere familiepræget i en mindre virksomhed. Der er ikke så langt fra top til bund, og man føler sig ikke som en lille brik i et stort system,” fortæller Janet.  

Finalen: Prisuddeling i november

De nominerede til Akademikerprisen er udpeget af Akademikernes A-kasses regionale Advisory Boards. De indstillede skal som en del af nomineringsprocessen kunne redegøre for, at en eller flere akademikere har bidraget til at skabe vækst og innovation i virksomheden.

Den 7. november bliver det afgjort, om Strandbygaard bliver vinder af Akademikerprisen 2019. Kåringen finder sted ved en prisuddeling på Langelinie Pavillonen.

Læs mere om prisen her